Místo

Ne v každém bytě je kuchyni vyčleněno dost místa, to ale neznamená, že musí být o něco ochuzena. Nevejde se vám tam dvoukřídlá lednice s pultovým mrazákem, vinotéka a koutek na kávu, ale díky promyšlenému uspořádání může pojmout neskutečné množství věcí. Stačí využít každý kousek prostoru.

Každá skříňka by měla mít svůj účel. Z vnitřní strany dvířek přivrtejte držáky na dřevěná a plastová prkénka nebo pokličky nad hrnce. V policích nastolte pořádek a přidejte regály, pokud nad štosem talířů zbývá více než deset centimetrů místa. Tam můžete uložit potravinové folie a ekologické sáčky nebo alobal do speciálního košíku, který se zavěsí na polici. Nezapomeňte ale, že každá police lze umístit níž nebo výš, využijete tak každý centimetr prostoru.

Absolutní novinkou jsou výsuvné panely podél spotřebičů - nížší u trouby nebo vysoké kolem lednice. Připomínají pojízdnou spíž a všechny drobnosti jako koření, dochucovadla nebo menší balení luštěnin máte stále po ruce.

Drobnosti

Dřez je moc malý, odkapávač nedrží na místě a prostředky na mytí dělají spíš nepořádek? Polička nad baterií a silikonová podložka místo nestabilního stojanu na nádobí vyřeší trable rychle a levně. Achillova pata většiny kuchyní je chabá organizace v šuplících. Nakupte posuvné pořadače a uzpůsobte je přesně na míru všemu kuchyňskému příslušenství. Ve vzniklých ohrádkách se budete mnohem lépe orientovat.

  • Každá potravina potřebuje krabičku
  • Poliček není nikdy dost
  • Kuchyně není výstavní skříň
  • Výrobky od jednoho výrobce (sedí rozměry i stylem)
  • Strohé tvary pro snadný úklid

Bonus

Budete-li mít pro všechno vyhrazené místo, nebudete podléhat zbrklým nákupům, protože byste ty věci neměli kam dát. Budete si pořizovat jen přiměřené množství a pečlivě rozdělovat do krabiček a pořadačů. A možná, že se do precizně uspořádané kuchyně s chutí podívá i muž nebo děti a s radostí uklidí nádobí.

Nahlédněte do galerie a inspirujte se!