Štěstí

Brittani Boren Leach (29) má i přes svůj nízký věk početnou rodinku. Na sociálních sítích rozdává rady, jak zvládnout pět dětí, jak si zorganizovat den, jak být perfektní mámou a věrnou a přitažlivou ženou zároveň.

Když se jí na podzim narodil malý Crew, byla radostí bez sebe. Štěstí se rodiny ale dlouho nedrželo, dva dny po Štědrém dnu se jim obrátil život naruby. Když Brittani 20. prosince slavila své 29. narozeniny, jistě netušila, co ji za pár dnů čeká. Že domnělé stesky po ztraceném mládí jí ve srovnání s tím, co se stane, budou připadat jako ten největší nesmysl.

Rychlostí blesku

Rodina byla na návštěvě u přátel. Nejmladší Crew jako jiná tříměsíční miminka potřeboval svůj pravidelný spánek. Všichni chodili po špičkách, aby ho nevyrušili. Když ale jeho spánek trval až podezřele dlouho, šla ho Brittani zkontrolovat. Zjistila, že nedýchá. Na improvizovaném lůžku leželo jeho bezvládné tělo a život tříměsíčního chlapečka visel na vlásku. Ani prognózy, kterých se jim dostalo v nemocnici, nebyly příznivé. Mezi záchvaty smutku a beznaděje Brittani na sociálních sítích prosila o podporu a modlitby za svého syna.

Když zveřejnila fotografii, kde je její chlapeček napojený na desítky hadiček a přístroj, který mu pomáhal se nadechnout, vypadalo to, že jsou na dobré cestě. O den později už dávala světu vědět, že Crew boj prohrál a její rodina s ním. Držela v rukou bezvládné tělíčko a nemohla uvěřit tomu, co se právě stalo. Mozek miminka nevykazoval jedinou aktivitu, tělo držely při životě jen složité lékařské přístroje. Rodiče rozervaní na tisíc kousků nevýslovnou bolestí museli udělat poslední rozhodnutí. A to, zda darují fungující orgány svého syna těm, kteří na ně úpěnlivě čekají.

Brittani s mužem se museli postavit nejtěžšímu rozhodnutí v životě. Jediným kývnutím dali souhlas k jejich použití pro další lékařské zákroky. Díky tomu mohly orgány jejich syna zachránit až čtyři děti, které by jinak boj o život prohrály. "Drží mne nad vodou myšlenka, že naše obrovská bolest vlastně způsobí obrovskou vlnu radosti několika rodinám, kterým naše dárcovství změní život. Doufám, že jednou v sobě najdu dost sil a s těmito rodinami se sejdu," prozradila Brittani.