Peníze až na prvním místě

Zběsile jsem Jirkovi mávala rozvodovými papíry před nosem a do očí se mi draly slzy. Provalily se jeho zálety a já jsem to už nemohla snést. Celý život jsem promarnila vedle lháře a sukničkáře, který nemá ani špetku respektu vůči své ženě a rodině.

Naše manželství si lebedilo na zlatém podloží a bez okolků přiznávám, že peníze byly jedním z důvodů, proč jsem ho dohnala před oltář. Jeho rodinu jsem si omotala kolem prstu a k životu ve zlaté kleci tak zbýval už jen malý krůček. Jezdili jsme na drahé dovolené, byli častými hosty ve vyhlášených restauracích, oblékali jsme se do nejdražších značek. Třikrát jsem si odskočila na porodní sál a dál si žila jako královna. Jirka mě měl rád a nedával to najevo jen luxusními dárky a zážitky. Pohádky netrvají věčně, a tak v našem příběhu se peníze staly hlavním tématem a city, respekt nebo důvěra vzaly za své.

Mně neublížíš!

Za boháčem ve středních letech se otočí spousta žen. A je-li muž v nefunkčním manželství, není důvod, aby odolával a zbytečně se trýznil. Jirka podléhal stále častěji. Nechal mě stát v koutě zahleděnou do rodinného jmění a se svými milenkami znovu objevoval krásy vášně a zamilovanosti. Stačil jeden chmurný den, abych viděla realitu, ve které žiji. Okamžitě jsem se rozhodla pro rozvod. Předmanželskou smlouvu jsme neměli a obrat ho o poměrnou část majetku bylo přesně to, co by zacelilo šrámy na duši.

Buď chytřejší než on!

Děti už dávno vylétly z hnízda, nejstarší syn už měl svou vlastní rodinu a za otcův kapitál slušně rozjetou firmu, dcery studovaly v zahraničí na soukromých školách. Byla jsem odkázaná jen na svůj vlastní úsudek. Zničehonic se u dveří objevila má nejmladší dcera a s lišáckým úsměvem mě posadila na pohovku. "Vím, že ti to není příjemný, ale tátu sis brala jenom pro peníze, ne? Buď chytrá. Proč ho obrat o polovinu majetku a po zbytek života žít sama jako kůl v plotě, zrazená a podvedená? Stejně to mezi vámi nefunguje už roky. Tebe možná peníze dostávají do varu, ale on potřebuje víc. Přitoč se, na oko odpusť a nech se dál rozmazlovat. Jeho manažerská dušička bude bez poskvrnky záletníka a ty nepřijdeš o svou životní úroveň." Ty peníze za prestižní školy se skutečně vyplatily!

Zlaté ambice

Jak mi dcerka poradila, tak se stalo. Hrajeme si na dokonalý manželský pár a oba jsme dosáhli svého. On si může s mladšími žabkami dokazovat, že ve svých letech za něco stojí, ony na oplátku předstírají svůj zájem jen o jeho čistou duši bez postranních úmyslů. Já jsem se dostala na vrchol potravního řetězce, užívám si a nastavuji ruku. Není to ideál, ale moje ambice jsou konečně naplněny - život v luxusu.