Banánové palačinky s citrónovým krémem

Banánové palačinky s citrónovým krémem

Už jste zkoušeli něco ve stylu RAW? A setkali jste se již s tímto pojmem? Tušíte, o co jde? Vysvětlíme vám, co a jak, a ještě jsme pro vás připravili recept na úžasné RAW palačinky.

RAW food neboli syrová strava se připravuje výhradněz čerstvých potravin bez konzervantů, které neprošly chemickou ani tepelnou úpravou nad 42 °C. Jde samozřejmě především o ovoce, zeleninu, mořské řasy, ořechy a klíčky, ale také o nepražené kakao, bylinky či koření.

Vyzkoušejte jednoduchý recept na přípravu oblíbených palačinek.

Co budete potřebovat na 12 kusů:

9 ks banánů
3 lžíce citrónové šťávy
1 lžička skořice

Ingredience na krém:

2 hrnky kešu natural
5 lžic agáve sirupu
5 lžic citrónové šťávy
50 ml vody

Postup:

Palačinky

V mixéru rozmixujte všechny suroviny.  Směs (250 ml) stejnoměrně rozetřete na celý plát sušičky se sušící vložkou. Sušte na 145 °F zhruba jednu hodinu, posléze snižte teplotu na 115 °F a sušte další 4,5 hodiny. Po vychladnutí rozřízněte plát rádýlkem na 4 stejně velké čtverce (porce). Maximální doba skladování je 7 dní proložené fólií a v suchu.

Citrónový krém

Na hodinu namočte kešu ořechy do vody, posléze je vyjměte a opláchněte studenou vodou. Vložte je do mixéru a rozmixujte dohladka s ostatními surovinami. V poslední fázi naneste krém na palačinky.

Další RAW recepty naleznete tady.
 

čtenářů si právě čte tento článek