Příčina

Ashleigh pochází z velké rodiny. Šest dětí bylo na její matku až až, ale když sedmé dítě v pokročilém stadiu těhotenství zemřelo, padla na kolena a rezignovala na starost a péči o všechno ostatní. Situace byla tak vážná a vypjatá, že mladá dívka našla pochopení v drogách. Neustála absenci rodičovské lásky a v prvním ročníku na střední škole už měla s jejich užíváním bohaté zkušenosti. Dávala si ale velký pozor, aby svou vznikající závislost dobře skryla. Ashleigh milovala pocit, když se vznášela, točila se hlava a všechny problémy byly daleko v mlze. Drogových incidentů na škole přibývalo, a tak si na studenty posvítila policie. Razie byla rychlá a přísná. Když ze školy volali k Ashleigh domů, byla akorát u své kamarádky. Matka ji naložila do auta a odvezla do nemocnice pod záminkou preventivních testů na funkci ledvin. Vyšetření odhalilo přítomnost kokainu v těle. Rodiče nemohli uvěřit tomu, že by jejich dcera byla závislá.

Světlo a tma

Následující měsíce byly děsivé. Boj mezi matkou, která se domluvou i zákazy snažila svou dceru zachránit před pádem na dno, a vzdorující Ashleigh nebral konce. Drog přibývalo a dívka se ztrácela před očima. Byla nepřítomná a pro jednu jedinou dávku by prodala i svou ledvinu. Zlom přišel ve chvíli, kdy upadla do bezvědomí a její život visel na vlásku. To už byla závislá na pervitinu a rodina ztrácela naději. Přesto dali rodiče své dceři šanci a našetřených deset tisíc dolarů dali na její léčbu. Po pár dnech to ale vzdala, vykradla dům, obrala rodiče o peníze i cennosti a doma se víc neukázala. Díky své kamarádce Wendy se seznámila v parku s o sedmnáct let starším mužem, který ji nechal přespávat ve svém skromném příbytku. Za pravidelné dávky drog mu byla po ruce, uklízela, poslouchala ho na slovo a plnila všechna jeho sexuální přání. Dokonce se při tom nechávala natáčet. Slepě mu důvěřovala a zacházela daleko za hranice slušné morálky.

Pomoc

Od ženy, která žila nedaleko parku, se dozvěděla, že příležitostný údržbář, u kterého Ashleigh žila, ji před lety zneužil pro natáčení porna. Tehdy už osmnáctiletá dívka se zalekla, na moment vystřízlivěla a prolustrovala mu počítač. To, co našla, nedokázala přijmout. Byla všude. Byl jí plný internet, zfetovaná, ušmudlaná, poddajná, ponížená. Zničehonic se jí zatmělo před očima a probudila se s myslí zmatenou a neschopnou poskládat jednotlivé myšlenky dohromady. Hledala odpovědi, věděla, že se bojí, že se jí děje něco strašného, ale nedokázala si vzpomenout, o co jde. Hysterie byla nekonečná a jediné, co si vynutila, byl hovor domů. Pod dohledem muže, který ji omámil, zavolala své matce. Bez emocí odpovídala na zoufalé otázky a dala jí jasné instrukce, které vedly k jejímu nalezení.

Co se stalo?

Souhlasila s další léčbou. Měsíční rehabilitace ale byla příliš krátká a na další neměli rodiče dost peněz. Musela se vrátit z bezpečí léčebny domů a bojovat se závislostí a zradou sama. Naháněla své sourozence i rodiče, upozorňovala na to, že se jí něco děje. Ale co? To nevěděla. Často se celé dny procházela městem mezi domy a snažila se vzpomenout si. Marně. Pak šla kolem chatky v parku, kde strávila několik měsíců. Tu noc se jí vrátily vzpomínky a zavolala policii. Sestra je informovala, že je Ashleigh drogově závislá. Nemocnice, rehabilitace, výslechy. Odstěhovala se ke své tetě do Rena a rok procházela očistnou kůrou. Naslouchala jí, podporovala ji, nesoudila. Po návratu do rodné Kalifornie se zamilovala a dnes má třináctiletou dceru a čistý štít.