Alkohol, čokoláda a šlehačka aneb Tři vynikající dezerty nejen ke kafi! Vyzkoušejte je!

Osladit si život je někdy prakticky životní nutnost. My to víme, a proto jsme pro vás připravili hned tři vynikající recepty. Doufáme, že je oceníte, jsou snadné na přípravu a přesto vám budou "mizet pod rukama".

Pruhovaná likérová bábovka

Co budete potřebovat: 125 g polohrubé mouky, 125 g škrobové moučky, 1 prášek do pečiva, 220 g moučkového cukru, 5 vajec, 2 vanilkové cukry, 100 ml oleje, 250 ml vaječného likéru, 50 g čokolády na vaření (nebo hořké), 50 g bílé čokolády, 1 lžička ztuženého tuku, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem a po lžících zašlehejte moučkový cukr. Potom vmíchejte likér a olej a ještě ušlehejte.

Přidejte prosetou mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. To nalijte do dobře vymazané a vysypané formy, uhlaďte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.

Bábovku upečte, špejlí vyzkoušejte, zda je dobře propečená, a nechte trochu vychladnout. Vyklopte ji na mřížku a nechte úplně vychladnout. Každou čokoládu rozehřejte s půlkou lžičky ztuženého tuku ve vodní lázni. Střídavě v pruzích natřete čokolády na povrch bábovky a nechte ztuhnout.

 

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Jak pečovat o dřevěný plot

Jak pečovat o dřevěný plot

Komerční sdělení - Dřevěný plot je estetickým a především účelným doplněním staršího i nového domu. V oblíbenosti dosud nebyl překonán, vyžaduje však…

Akční letáky