Půjčovny kol se nacházejí ve všech 14 krajích České republiky, jejich počet stoupl na 93. Podívejte na mapu půjčoven ZDE.

Můžete si zapůjčit kola dle vašich preferencí – k dispozici jsou kvalitní trekingová, horská kola, dětská kola a v některých krajích i elektrokola nebo koloběžky s odborně prováděným servisem. Veškeré vybavení ke kolu vám samozřejmě bude nabídnuto taktéž. Abyste měli jistotu zápůjčky, kola si můžete rezervovat už předem telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Chcete-li si potom ulehčit cestu, můžete si vypůjčené kolo zdarma převézt vlakem po vybraných tratích blíže k cíli cesty pomocí přepravy spoluzavazadel nebo úschovy během cesty. Ve vybraných stanicích pak můžete kolo uschovat zdarma. Po celodenním výletu za poznáním krás naší přírody a kulturních památek nemusíte kolo vracet v místě, kde jste si ho vypůjčili - lze ho většinou vrátit i v jiných stanicích, kam opět můžete dojet vlakem bez placení přepravného za vypůjčené kolo. A pozor, při nákupu jízdenky na eShopu ČD získá cestující místo pro sebe i kolo zdarma!

Máme pro vás tip – půjčte si kolo přímo v Adršpachu a projeďte si Adršpašsko-Teplické skály.

Cyklovýlet, který není náročný, vede okolo Teplických skal, Jiráskových skal, zámečku Skály a dále až k Adršpachu a přes Bučnici zpět do Teplic nad Metují. Z městečka Teplice nad Metují se vydáte po červené cyklistické značce po silnici, kde budete míjet lesy a krásné skalní útvary až k Jiráskovým skalám a k zámečku Skály. Odtud dále po červené k místu Pod Zvětralým vrchem. Zde se nabízí krásné rozhledy do kraje a na obec Janovice i Teplické skály. Pokračujete pod Liščí horu a přes Kalousy dojedete pod Zámeckých vrch do Adršpachu. Projedete obec Adršpach stále po červené do Bučnice a pak již okolo Lysého vrchu a skalních útvarů po silnici až do Teplic nad Metují.

Popis trasy: Teplice nad Metují – Zámeček Skály – Pod Zvětralým vrchem – Kalousy – Adršpach – Bučnice – Teplice nad Metují.
Náročnost a délka trasy

Trasa celkem: cca 20, 5 km. Středně náročná trasa. Více informací ZDE.