5x ledové osvěžení s kávou

Během prázdninových veder nás příliš neláká popíjení klasické horké kávy. Přinášíme vám proto pět receptů, ve kterých „kafe“ hraje zcela novou a neotřelou roli. Vyzkoušejte je…

Ledové cappuccino

Seznam surovin

  • káva 250 mililitrů (silná, vychlazená)
  • mléko 200 mililitrů (studené)
  • likér kávový 80 mililitrů
  • zmrzlina 8 porcí (vanilková)
  • smetana na šlehání 100 mililitrů
  • pomeranče 8 plátků (na ozdobu)
  • pomerančová kůra 1 hrst (nastrouhaná, na ozdobu)
  • čokoládové zdobení 1 hrst (hoblinky, na ozdobu)

Postup přípravy

Kávu dobře vyšleháme s mlékem a kávovým likérem. Do pohárů dáme po dvou kopečcích vanilkové zmrzliny a přidáme vyšlehané cappuccino. Ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, čokoládovými hoblinkami, pomerančovou kůrou a plátky pomeranče.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky