5 nejlepších receptů na TRADIČNÍ ČESKÉ CUKROVÍ, které zvládne upéct úplně každý!

Blíží se advent, už se chystáte péct? Máme pro vás tipy na tradiční české cukroví, které by rozhodně nemělo chybět na vašem vánočním stole. A navíc – při přípravě vám mohou pomáhat i děti.

Vanilkové rohlíčky

Co budete potřebovat: 1,5 hrnku hladké mouky, 1 hrnek nastrouhaných vlašských ořechů, zhruba 200 g másla, 5 lžic moučkového cukru, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 0,5 lžičky mleté skořice

Postup:

1. Mouku, ořechy, cukr, vanilinový cukr a skořici promícháme. Do směsi vyklepneme vejce, přidáme rozkrájené změklé máslo a rukama vychlazenýma pod studenou vodou vypracujeme středně tuhé těsto.

2. Zabalíme je do fólie a necháme v lednici hodinu rozležet. Z těsta vyválíme váleček silný 1,5 cm a nakrájíme jej na kousky o velikosti asi 1,5 cm. Z každého kousku vyválíme rohlíček, který mírně zahneme.

3. Rohlíčky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut. Ještě horké rohlíčky ihned obalujeme v moučkovém cukru.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek