3 TOP nadýchané rolády na víkend ke kafi

Rolády jsou vděčný moučník. Kromě toho, že skvěle vypadají a chutnají, dají se nakrájet na úhledné kousky. Jestli jste se jich doteď bála, je nejvyšší čas (si) s nimi začít. Pro ty, které už teď nedají na rolády dopustit, přinášíme trojici receptů. Jeden z nich je od samotného Jamieho Olivera!

 

Kokosová roláda  

Co budete potřebovat: TĚSTO: 5 vajec, 150 g moučkového cukru, 110 g polohrubé mouky, nastrouhaná kůra a šťáva z 1 dobře omytého citronu • strouhaný kokos na posypání. KRÉM: 250 g másla, 200 g moučkového cukru, 100 g hrubé mouky, 2 žloutky, 2,5 dl mléka, 1 lžička kokosové esence

POSTUP:

- Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a citronovou šťávu a kůru, promícháme a na závěr do těsta lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

- Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova (asi 10–12 minut).

- Ještě teplý upečený plát opatrně překlopíme na vlhkou utěrku, na kterou dáme papír na pečení, plát pomocí utěrky stočíme do rolády a necháme vychladnout.

- Mezitím připravíme krém (postup v bodech dále)

- Mléko smícháme s hrubou moukou a extraktem, za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme z ohně a za občasného míchání necháme kaši vychladnout.

- Žloutky utřeme se změklým máslem a moučkovým cukrem do pěny, do které postupně po lžičkách přidáme vychladlou kaši a dobře promícháme.

- Vychladlý upečený plát rozbalíme, potřeme připraveným krémem (malou část si necháme stranou) a znovu svineme do rolády, kterou na povrchu potřeme zbylým krémem a posypeme strouhaným kokosem. 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Rodina mi zakazuje lásku!

Nikdy by mě nenapadlo, že se mi to může stát. Že se ve svých pětapadesáti zamiluju jako ve dvaceti. A můj milý je na tom stejně. Mohli bychom být…

Akční letáky