1. Cyklostezka z Českých Budějovic do Hluboké

Cyklostezka z Českých Budějovic do Hluboké je jedna z nejoblíbenějších v jižních Čechách. Více než 10 km dlouhá trasa je asfaltová a vedená, kromě krátkého úseku přes obec Bavorovice, mimo silniční komunikace.

2. Páteřní cyklostezka u Baťova kanálu

Baťův kanál patří k nejoblíbenějším turistickým cílům východní Moravy. Po jeho březích se můžete vydat po cyklostezce směrem od Kroměříže až do Hodonína. Celková délka cyklostezky je 80 kilometrů.

3. Hipodrom Most - nejlepší in-line okruh na Mostecku

V areálu závodiště Hipodromu Most potkáte nejen koně, ale také lidi na kolečkových bruslích. Pro rozšíření nabídky sportovních aktivit byla na Hipodromu postavena nová in-line dráha, která je pokryta kvalitním jemnozrnným asfaltem a vede po obvodu dostihové trati.

4. In-line trasa Váté písky - skvělé bruslení na moravské Sahaře

Široká a málo frekventovaná stezka s hladkým asfaltem, dlouhá 8 kilometrů, prochází řídkým borovicovým lesem a vede z Bzence-Přívozu do Ratíškovic krajinou Vátých písků. Přírodní úkaz na Hodonínsku tvoří pás písečných dun a přesypů o několika kilometrech podél staré Baťovy železniční trati na přepravu uhlí.

5. Orlickým cyklo & in-line královstvím z Chocně do Letohradu

Trasa vede malebným údolím Podorlicka podél řeky Tichá Orlice z Chocně do Letohradu přes Ústí nad Orlicí. Je nenáročná, s minimálním převýšením, dlouhá 35 km, z velké části vhodná i pro in-line bruslaře.

6. Letiště Ralsko u Mimoně - ráj inlinistů

V bývalém vojenském prostoru Ralsko je letiště, které tu zbylo po sovětské armádě. Bruslit se dá jak na přistávací ploše, tak na rolovacích drahách, povrch je velmi kvalitní beton. Provoz in-linistů je zde sice čilý, ale vzhledem k velikosti plochy si každý najde svoji cestu.

7. Jezerní cyklo-inline stezka na Lipně

Jezerní cyklo-inline stezka s perfektním povrchem ideálním pro inline bruslení a cykloturistiku vede z Lipna nad Vltavou až do Frymburka. Trasa dlouhá 11,5 km kopíruje levý břeh Lipna, nabízí nádherné výhledy na jezero, ale hlavně pestré houpačky, zatáčky, krátká stoupání a bezpečné malé sjezdy.

8. In-line dráha v Račicích okolo veslařského kanálu

Areál v Račicích nabízí skvělé podmínky pro milovníky inline bruslení. Okruh kolem vodní plochy kanálu měří 5 km, a tak máte přesný přehled, kolik kilometrů jste absolvovali. Pětimetrová šířka nově položeného asfaltového povrchu umožňuje pohodlné a bezpečné ježdění.

9. Na in-line bruslích ze Souše na Smědavu

Udělejte si horskou in-line projížďku od přehrady Souš až na Smědavu. Celá trasa se skvělým povrchem je dlouhá 8 km a vede nádhernou přírodou. Sjezd od rozcestí U studánky však doporučujeme pouze zkušeným bruslařům, kteří umí dobře brzdit.

10. Šumavská in-line stezka z Nové Pece do Stožce

Patnáctikilometrový úsek vedoucí nádhernou šumavskou přírodou podél Vltavy a železniční tratě nadchne každého milovníka in-line bruslí. Široká bezpečná trasa téměř bez automobilové dopravy má dobrý povrch a nesvítí na ni přímé slunce.

Více tipů najdete na www.kudyznudy.cz.

Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 000 různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu svůj výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!