Buď vůbec, nebo velmi zřídka. Možná vás inspirují k nějakému vlastnímu podnikání…

Zprostředkovatel snů

Toto zajímavé povolání se poprvé objevilo v Chicagu a brzy se rozšířilo do dalších měst – stalo se totiž velmi populárním. Jde o člověka, který se snaží převést vaše představy do skutečnosti – snaží se splnit přání, která se mnohdy zdají nesplnitelná. A to především v profesní rovině – například psychiatrovi pro výzkum domluví 20 schůzek po 20 víkendů s 20 dívkami z různých zemí apod.

Vybírač mozků

Co je toto za povolání, říkáte si… Jde o člověka, který například na jatkách, odstraňuje ze zvířecích hlav mozky. A tato funkce skutečně existuje!

Hlídač lesních požárů

Jde o povolání, s nímž se u nás asi nesetkáte, v Americe ovšem ano. Je ideální pro samotáře, kteří nemají strach z výšek. Proč? Protože jeho pracovní náplní je sedět na věži v přírodní rezervaci, nebo v parku a dívat se, zda někde nevzniká požár. Tuto práci prý chvíli dělal i Jack Kerouac.

Testovač pachů

Další zajímavé zaměstnání. Jeho náplní je celý den očuchávat pachy z podpaží jiných lidí, na nichž se testují deodoranty a docílit toho, aby byly co nejúčinnější. Samozřejmě ty deodoranty.

Hledač

Práce, o níž byste možná neřekla, že se jí dá živit. Jednoduše řečeno, jde takové o naše Ztráty a nálezy. O člověka, který na objednávku hledá pro své klienty to, po čem zatouží – ať již ztracenou osobu, předmět, nebo něco, co musí mít – originální podepsané fotky, nebo oděv někoho významného.

Dělič vajec

Odděluje žloutky od bílků – všechno zkrátka nemůže být automatizované, a tak je občas i taková funkce potřeba.

Třídič kuřat

A je tu další zajímavá pozice – člověk, který třídí kuřata podle pohlaví. Sexování, jak se tento akt také nazývá, je důležité u snáškových slepic – kohout by vám totiž žádné vejce nesnesl.

Vyhlazovač záhybů

Než si koupíte nové boty, musejí být dokonalé, a tak je třeba vyhladit a vyžehlit všechny případné záhyby. A na to je tato speciální funkce – alespoň u ručně šitých botek.

Očichávač vajec

Další práce, která souvisí s vejci. V tomto případě pracuje zaměstnanec čichem a jeho úkolem je očichat rozbitá a nakřáplá vejce, zda jsou použitelná, nebo zkažená.

Maskot

Na jaře velikonoční zajíc, v zimě Santa Claus. A mezitím cokoli je potřeba. Takové povolání zastává maskot. Není to sice žádná legrace stát celé dny někde v kostýmu, ale uživit se s tím dá – alespoň v Americe.