Slečna Veronika během uplynulých měsíců absolvovala sérii ošetření laserem v Asklepionu – Klinice a institutu estetické medicíny. Laser jí měl vyhladit a zjemnit popálenou pokožku na nohou. ,,Finální výsledek bude možné podle paní doktorky vidět až během několika dalších týdnů, neboť lasery mají delší dobu působení,“ vysvětluje Veronika a ukazuje ošetřovanou kůži na pravé noze. ,,Je to běh na dlouhou trať, což jsem sama nečekala, každopádně změna to je už teď,“ dodává.

Veronice (připomeňme si její příběh zde) , stejně jako dalším dvěma výherkyním, věnoval portál Kafe.cz na závěr Plastických proměn návštěvu ve studiu SURFACE – professional make up school. Veronika se tak mohla cítit ještě o něco lépe. A co víc – jako památku na celou soutěž si z fotoateliéru, který je součástí SURFACE, na památku odnesla také profesionální fotografie od Miroslava Kopeckého, jež její proměnu zachycují. Zatímco jí vytvářela vizážistka Kateřina Plzáková perfektní make up, povídaly jsme si o tom, co Veronice daly a vzaly plastické proměny.

Jak byste zrekapitulovala svoji cestu soutěží? Byla splněna vaše očekávání?
Když jsem se dozvěděla o výhře, byla jsem hrozně nadšená. Na jedné straně to ale možná nebylo úplně dobře, protože jsem si vytvořila představu, že až všechno skončí, budu mít krásné nohy, na kterých nebude vidět absolutně nic. To vše se mi drželo v hlavě i přesto, že mě paní doktorka a všichni upozorňovali na to, že to tak být nemusí. Teď jsem ale ráda za to, jak se to změnilo a že je rozdíl poznat, i když jizvy nezmizely úplně.

Bolelo ošetření laserem? Jak probíhalo hojení?
Když jsem byla na laseru poprvé, tak to moc nebolelo, odešla jsem po svých a říkala jsem si, že když jsem to vydržela, tak zvládnu i ty ostatní ošetření. K mému překvapení se ale bolest stupňovala a tak mě po každém dalším ošetření museli odvézt domů, protože jsem už nemohla obléct ponožky a kalhoty a obout boty. Po dvou dnech se bolest zklidnila a mohla jsem normálně fungovat.

Komentují přátelé a známí vaši účast v Plastických proměnách?
Na výsledek zatím reagovali jen přítel a maminka, a to kladně. Oba mě utvrdili v tom, že je ošetření viditelné a lepší. Ještě nechodím v sukních, takže zbytek okolí si nemá moc čeho všimnout a já nejsem zase taková chlubivá, že bych je naháněla, ať se kouknou (směje se). Občas se někdo zeptá, jak to vlastně dopadlo a po mém odvyprávění mě ujistí v tom, že to byla určitě dobrá zkušenost a za to člověk nic nedá!

Kdy přišla v soutěži ta nejslabší chvíle? A kdy jste naopak pocítila největší radost?
Nejhorší zážitek jsem měla s lidmi v diskuzi pod mým příběhem, kteří vyjadřovali své názory. Po přečtení všech záporných příspěvků jsem si uvědomila, jak dokážou být někteří lidé zlí a netaktní. To mě dohnalo k slzám a lítosti, že jsem do soutěže vůbec šla. Největší radost jsem pak pocítila, když mi zavolali z Asklepionu a oznámili mi, že se k nim mám dostavit na prohlídku a konzultaci.

Šikovná vizážistka Kateřina nalíčila Veroniku tak, aby nejen perfektně vypadala, ale hlavně se dobře cítila.