„Řekla jsem si, že je správný čas na velkou změnu, jakou jsem ještě nikdy neabsolvovala. Ke kadeřníkovi nechodím, ale občas jsem si vlasy barvila sama. Proměnu mi navíc doporučila i moje šestnáctiletá dcera, která mě k tomuto experimentu povzbudila,“ svěřila se nám Věrka. A prohlásila o sobě, že je flegmatik, takže jí nebude nevadit, když proměna bude radikálnější.

Před proměnou...

Věrka si na návštěvy kadeřníka nikdy nepotrpěla a s líčením má špatné zkušenosti. Pár poku-sů proběhlo, s make-upem však nebyla úplně spokojená, a proto časem na dekorativní kosmetiku úplně zapomněla. „Upřednostňuji jiné věci, ale zároveň musím připustit, že přírodě se má občas pomoci,“ říká usměvavá Věrka, která očekává vzrušené reakce na proměnu i u kolegů v práci.

Je totiž zaměstnaná jako mistr výroby v potravinářským průmyslu, takže je stále v kontaktu s lidmi, kteří společně s ní mají na starost řízení celého provozu. Často pracuje i o víkendech, a tak jí volného času moc nezbývá. A když už se objeví nějaká ta "skulinka", nejraději odpočívá a čte.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Jitka Rohlíková, vlasové studio HP design www.studiohpdesign.cz

Bylo jasné, že v tomto případě půjde o radikální změnu, která kompletně změní Věřinu image. Kadeřnice Jitka s Věrou nejdříve důkladně naplánovala celý postup a vybrala vhodnou barvu a účes. „Věra je jemný jarní typ, ke kterému se nehodí výrazné barvy. Nejlepší bude jednoduchý sestřih oživený přírodními odstíny, které vyzdvihnou přednosti v obličeji a dodají potřeb-nou eleganci.“

Jitka začala nanesením tmavšího melíru, přes který aplikovala světlý přeliv. Ten skvěle "odrazí" béžovohnědé tóny ve světlé pleti a bude působit něžně i vkusně.

Pak se Jitka pustila do úpravy účesu. „Uděláme mikádo,“ prohlásila a začala vlasy postupně sestřihávat po částech až k bradě. Vrchní vlasy tak byly o něco kratší než ty pod nimi – tak bude podtočené mikádo i ofina lépe držet.

Při finální úpravě stačilo vlasy vyfoukat přes velký kulatý kartáč směrem dovnitř a silně je vyčesat a natřást do tvaru.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Michaela Adamová, www.marionnaud.cz, značka Shiseido

Pro vizážistku Míšu byla Věra velkou výzvou. Byla totiž první, kdo si na Věrce mohl vyzkoušet líčení a naučit ji praktické triky, které z ní udělají mladší a atraktivnější dámu. Míša ovšem musela připustit, že Věra tak měla činit už dávno – je totiž přesně ten typ, u něhož líčení vyzdvihne přednosti, které pak mají vliv na vystupování i charisma. „Make-up je navíc ochrana pleti, zvláště pokud žijeme ve velkoměstě. Rovněž pravidelná návštěva kosmetičky nebo domácí ošetření ve formě vyživujících masek je důležité,“ vysvětlovala Míša.

A hned Věrce doporučila několik základních přípravků, do kterých by stálo investovat. Pak se už pustila do samotného líčení.

Celý povrch pleti Míša nejdříve pečlivě očistila tonizační vodou a následně nanesla silně hydratační denní sérum. Aby zmírnila povadlé kontury obličeje, zvolila liftingový make-up – tím opticky sjednotila a vyrovnala celý povrch. Světlý pudr pak nanášela velkým štětcem, přičemž nezapomněla na všechny záhyby (hlavně kolem nosu a očí).

Přirozeného a jemného zvýraznění oka Míša docílila použitím jemného bílého stínu na celé pohyblivé víčko. Pro oživení stínování pak ještě aplikovala intenzivnější nános černé řasenky, který oči více otevřel.

Bronzová tvářenka a růžová rtěnka, které Míša aplikovala jako poslední, pak byly třešničkou na dortu celého líčení.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Věry následující přípravky dekorativní kosmetiky Shiseido:

  • Balacingsoftener.
  • Rozjasňovač.
  • Tekutý make-up.
  • Kompaktní pudr.
  • Třpytivé stíny na oční víčka.
  • Řasenka.
  • Tvářenka.
  • Kontura na rty.
  • Transparentní lesk – tmavě růžový.

A co na proměnu říkala Věra?

„Je pro mě těžké si najednou zvyknout na takovou změnu. Přesto cítím, že mě proměna velice prospěla a ukázala mi cestu, jak o sebe pečovat.“

Vizitka vizážistky:
Beauty Consultant
Odborná poradkyně parfumérie Marionnaud Palác Flóra
Značka: SHISEIDO – nová prémiová řada Future Solution LX
GSM: +420 731 585 808

Vizitka kadeřnice:
Top vlasový specialista Kadus, specializace na melír, střih a barvení
Praxe: James Hair
Studio: Kadus
Telefon: 222 221 585