"Moje maminka se smíchem říká, že je krásná od přírody a nemusí se ničím patlat, trošku jsem to pochytila, ale po proměně jsem se rozhodla, že je potřeba přírodě trošku pomoci, a nakoupila jsem si novou kosmetiku a mám v plánu si péči o sebe užívat."

Přečtěte si také, jak si Eva zvyká na tmavší barvu vlasů

Jak se s proměnou vypořádá tým našich expertů?

Kadeřnický expert: Romana Prachařová - KLIER

Volba účesu a postup: Paní Zuzana se ráda stříhá doma sama, takže vlasy byly nestejně dlouhé a přímo volaly po zásahu profesionála. Účes dámě zbytečně přidával léta navíc, dohodly jsme se tedy na krátkém sestřihu a oživení barvy a melíru.

Expert na make-up: Katka Pechová

Volba líčení a postup: Pro Zuzku jsem při líčení volila jemné pastelové barvy. Na oči šedo-fialkovou, na rty pak růžovou. Myslím, že jí skvěle sednou.

Bezprostředně po ostříhaní jsem koukala do zrcadla říkala si, no to nebyl dobrý nápad. S odstupem času začínám mít nový střih ráda.

5 otázek pro Zuzanu

1. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:

Přestože mám spoustu aktivit, najednou jsem měla pocit, že pořád pracuji, o někoho pečuji a že by bylo fajn, kdyby jednou někdo pečoval o mě.

2. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:

Spoustu věcí mě na proměně překvapilo, to, co si myslím celý život, mi vizážistka vyvrátila, takže například černé oblečení teď zavírám do skříně.

3. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:

První chvíli po ostříhaní jsem koukala do zrcadla říkala si, no to nebyl dobrý nápad. Vždyť jsem měla dlouhé nebo delší vlasy 30 let. Postupně si zvykám a vlastně začínám mít krátký střih ráda.

4. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?

Než jsem dorazila z proměny domů, cestou jsem navštívila několik kamarádek a jejich reakce byly úžasné. Nejdřív překvapení a pak chvála. Dcery to prý čekaly horší :-):-) A manžel říkal, že má po 23 letech novou ženu. Kolegyni v práci chvála mého nového účesu od spousty náctiletých studentů vyburcovala ke změně a po čtyřech dnech přišla také ostříhaná na krátko.

5. Co pro mě znamenalo dosažení čtyřicítky:

Věk po čtyřicítce je bezva, dcery už jsou dospělé a já se ještě cítím mladá na to, abych seděla doma.

Další proměnu najdete na www.kafe.cz příští pátek.

Za spolupráci děkujeme kadeřnictví KLIER pod vedením paní Markéty Brockové a skvělé vizážistce Katce Pechové.