Vlasta pracuje jako servírka v centru Prahy. V zaměstnání tedy chodí oblečená převážně v číšnické uniformě a upravený vzhled je brán jako samozřejmost. Svoji práci má ráda, je pro ni důležitý kontakt s lidmi a toho si prý užije ažaž.

Šminky má tahle dáma v oblibě a maluje se zhruba od patnácti. V její kosmetické taštičce byste našli make-up, pudr, řasenku, tužku, zdravíčko, rtěnky a hodně očních stínů, z nichž nejraději má šedé a modré odstíny. Nepodceňuje ani péči, takže návštěva salonu a pravidelné používání krémů jsou pro ni samozřejmostí.

Přesto, že Vlasta na svůj věk vypadá báječně (na proměnu dorazila v odvážné mini) a energie z ní jen srší, stále má sama se sebou nějaké problémy. Připadá si moc stará, tlustá... tu jí koukají špeky, má prý velké břicho. Profesionální vizážistka Gabriela Benešová se nemohla ubránit úsměvu. "Vždycky je to tak, že ženská chce to, co nemá," vypočítává Vlastě její přednosti, kterými jsou bezesporu pěkné nohy, bujné poprsí nebo třeba výrazné oči.

  • Protože zralá pleť vyžaduje jistý komfort, začíná při líčení vizážistka nanesením podkladové báze, na kterou pak skvěle sedne make-up , který zabraňuje stárnutí. Ten pleť krásně vypne a jemné vrásky jako mávnoutím kouzelného proutku mizí.
  • Pudr pak pleti dodá sametovou hebkost a mat.
  • U obočí je dle Gábiny velice důležitý tvar, ten totiž tváři dodává výraz. Vlastě obočí tedy pěkně zvýrazní tužkou (lze použít i hnědý stín) a oblouky se tak staly výraznější a pravidelnější.
  • Pro líčení očí vizážistka zvolila modrou, která Vlastě sedne. Černá řasenka pak překrásně zvýrazní řasy.
  • Pomyslnou tečkou jsou pak tvářenka a rtěnka v narůžovělém odstínu.

Rada vizážistky: Modré stíny jsou bolestí i láskou českých žen. Jakoby jiné barvy neexistovaly. Já sama, když jsem ještě nebyla vizážistkou, uznávala jsem jen modré stíny. Ostatní mi přišly nudné nebo málo výrazné. Modrá je krásná, ale zároveň je to jedna z nejnebezpečnějších barev k líčení. Máte-li modré oči, můžete jimi svou vlastní barvu očí podpořit i zcela zabít, záleží na volbě odstínu. Ale nejde jen o barvu očí, ženy s tendencí ke kruhům pod očima si je mohou ještě zvýraznit, nemluvě o napadaném stínu na lícní kosti – zbavte se ho, když už máte celý make-up hotový! Máte-li pochybnosti, poraďte se radši s kosmetickou poradkyní, buď vám dá vyzkoušet různé odstíny modré, nebo si najdete úplně jinou barvu, která vám bude slušet stoprocentně.

Rada stylistky: Za své problematické partie považuje paní Vlasta oblast pasu a břicha. I přesto se její garderoba skládá převážně z upnutých triček, což není ideální. Při nákupech by se tedy pro příště měla zaměřit spíš na rozevláté tuniky či pod prsy volný střih šatů. Dobrou službu také prokáže moderní vrstvení. Upozornit by pak měla tahle dáma na své klady, kterými jsou bezesporu nohy. Když si pořídí kvalitní úzké kalhoty nebo pouzdrovou sukni a nazuje podpatky, bude to přímo skvělé!

Na focení jsme z Vlastina šatníku vybraly pruhované tričko, džíny a balerínky a doplnily je o nápadný vzorovaný šátek a indiánský náhrdelník.

5 otázek pro Vlastu

1. Jakých hříchů na své kráse se dopouštím:
Mým nějvětším hříchem je jednoznačně kouření. Jinak mohu říci, že se o svou pleť léta starám pečlivě, tj. pravidelně navštěvuji kosmetické salony, používám kvalitní krémy a samozřejmě se důkladně odličuji.

2. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:
Přihlásila mě moje neteř Markéta, krerá již s Kafe proměnu absolvovala s velkým úspěchem.

3. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:
Spokojená jsem byla, nalíčení super, přivítala bych i změnu účesu, aby tak proměna byla celková.

4. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:
Líčila a líčím se stále, ale vždy je něco nového inspirativní.

5. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?
Partner sdělil, že je to dobrý...a kolegové v práci mě neviděli...čekají až na zveřejnění proměny.

Líbí se vám Vlasta a její nalíčení? Tady je SEZNAM použitých výrobků:

  • Mary Kay Repair – celá sada péče o pleť
  • Hydratační podkladová báze
  • Minerální pudrový make-up
  • Korektor
  • Tvářenka Orchid
  • Mary Kay fixační krém na oční make-up
  • MaryKayAtPlay Trio stínů Ocean view
  • Řasenka Ultimate
  • MaryKayAtPlay tužka na rty Violet Love

www.marykay.cz

Hlasování o nejlepší proměnu s kosmetikou Mary Kay už příští pátek...