Líčit se prý začala až v 19 letech. Nejdřív si vystačila s řasenkou a očními stíny, později přidala i make-up, pudr a tvářenku. Na odborná kosmetická ošetření si Mirka zvykla chodit už od mládí, kdy ji hodně trápilo akné. Díky tomu se sama naučila o svoji pleť dobře starat. Dnes dochází ke kosmetičce jednou měsíčně, za což ji profesionální vizážistka Gabriela Benešová chválí. "Ženy si stále neuvědomují, jak je pravidelná péče důležitá. Maska jednou za půl roku opravdu nestačí," říká a Mirka souhlasně přikyvuje.

Co se týče pečující kosmetiky, sází Mirka na kvalitní a dražší přípravky. Při líčení očí se pak drží osvědčených tónů hnědé, zelené a šedé. Vizážistka Gábina ale radí, že není třeba se obávat ani výraznějších barev, pokud jsou dobře sladěné s oblečením.

Přesto, že od nás tahle sympatická dáma slyší jen samou chválu, se smíchem přiznává, že doma už její šmrnc berou jako samozřejmost. Prý by se také ráda dočkala nějaké té chvály od manžela a syna. No tak, pánové, doufáme, že se pochlapíte! :-)

  • Na samý začátek líčení nanese vizážistka make-up. Už žen, které už mají sem tam nějakou vrásku, je ideální volit přípravek s liftingovým efektem, který pleť krásně vypne.
  • Korektor použije Gábina jen na drobné pleťové nedokonalosti a poté aplikuje pudr. I tady musí být ženy obezřetné a s pudrem to nepřehánět. Mikročástečky totiž ulpí ve vráskách a zvýrazní je.
  • Na oči použila Gábina šedý kouřový stín a osvědčenou klasiku v podobě černé linky. Řasy pak zvýraznila řasenkou taktéž v uhlově černé.
  • Lehce růžovou tvářenkou vystínovala líce a make-up zakončila zvýrazněním rtů ve vínovém odstínu. Ženám při té příležitosti vzkazuje, že se nemají bát práce s konturovací tužkou. Úzké rty s její pomocí zvětšíte, když linku nakreslíte trochu dál. Poté tužkou lehce přemalujte celou plochu rtů a až následně pak naneste rtěnku.
  • Mirka má nádherné husté vlasy, které jsme na focení pouze upravily s pomocí stylingového krému. Ten hřívu zkrotí a dodá jí jemnost a lesk.

Rada vizážistky: Tvářenka je zkrášlovací přípravek, který dodá pleti hodinu spánku navíc. Pryč jsou doby, kdy byla k mání jen barva egyptské cihly. Nebojte se s tvářenkami experimentovat. Mé zákaznice se často ptají, jaká barva je ta jejich. Určitě to není jen jedna jediná na světě. Máte-li porézní pleť s pupínky, vynechte třpytivé tvářenky a ty s hodně červeným pigmentem. Červená barviva podporují jiná červená místa na pleti. Pakliže si budete 10 minut maskovat pupínky korektorem a pak přes ně nanesete purpurovou nebo ostře růžovou tvářenku, pupínky tu budou zpět a ještě viditelnější! Naopak je-li vaše pleť spíše zašedlá nebo olivová, růžové nebo broskvové odstíny s perletí ji krásně rozzáří. Jste-li majitelkou bezchybné pleti, používejte prostě takové barvy, které se vám líbí!

Rada stylistky: Mirka sází na rozevláté elegantní tuniky a to je bezva. Skvěle se k ní hodí a dodávají jí šarm Pařížanky. Na focení jsme zvolily lehkou puntíkatou blůzku z její garderoby, krk zdobí vlastní zlatý křížek, půjčené jsou nápadné náušnice, které perfektně sednou. Moje rada tedy je, držet se toho, v čem se tahle milá dáma cítí a vypadá dobře.

5 Otázek pro Miroslavu

1. Jakých hříchů na své kráse se dopouštím:
Asi se moc nehýčkám.

2. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:

Mám ráda změnu a ráda zkouším nové věci. Taky mě zajímalo, jak mě vidí jiní.

3. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:

Ano, jsem spokojená.

4. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:
Určitě nepřestanu a budu dál o sebe pečovat.

5. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?
Všichni mě naštěstí poznali :-)

Líbí se vám Miroslava a její nalíčení? Tady je SEZNAM použitých výrobků:

  • Péče o pleť TimeWise
  • Korektor beige
  • Podkladová báze Beige
  • Pudrová podkladová báze
  • Transparentní sypký pudr
  • Tvářenka Cherry Blossom
  • Tužka na obočí Blonde
  • Stíny Honey Spice, Hazel Nut, Esspreso, Sweet Cream
  • Tužka na oči Black
  • Tužka na rty Plum
  • MaryKayAtPlay lesk na rty Berry Me

www.marykay.cz

Další proměna s kosmetikou Mary Kay opět příští pátek...