"Mám pocit, že bych se o sebe měla víc starat, pořád jsem ale v jednom kole, často se nevyspím a vlastně také úplně nevím, jak na to," přiznává Lucka, která na proměnu dorazila v doprovodu své stále usměvavé holčičky.

Lucka je spíš přirozený typ, moc se nelíčí a oblečení také příliš neřeší, nejčastěji ji potkáte v džínách a tričku. "Při zkrášlování si vystačím s řasenkou, barevnou pomádou na rty a pro zmatnění pleti používám BB krém," říká a ohledně oblékání se smíchem dodává, že manžel by ji nejraději viděl v šatech, nejlépe s pěkným hlubokým výstřihem. Ve skutečnosti je ale prý pro něho důležité, aby se sama cítila dobře. Moc si cení jejích dlouhých vlasů a když se jednou Lucka nechala při natáčení pořadu pro televizi nalíčit, byl z ní doslova paf. I teď se moc těší, jak bude jeho žena vypadat.

V Lucčině pečující kosmetické taštičce nechybí denní i noční krém a pleťová voda. Za to ji chválí profesionální vizážistka Gabriela Benešová, ale už méně se jí líbí to, že si Lucka ne vždy najde čas tyto pomocníky použít.

  • Používání BB krému vizážistka Gábina Lucce schvaluje s tím, že je prý ideální pro ženy, co nemají moc času. Na její mastnější pleť se sklonem k lesku je ale lepší sáhnout po "tvrdším kalibru" v podobě make-upu. Ten také Gábina spolu s korektorem nanese a Lucky tvář je rázem hedvábně matná. Celkový sametový vzhled ještě doplní pudr.
  • Oči Gábina zvýraznila hnědým a zeleným stínem a řasy nalíčila černou řasenkou.
  • Obočí pak krásně vystínovala hnědou barvou (lze použít tužku nebo oční stín).
  • Tvářenku zvolila vizážistka růžovou a na rty vybrala barvu granátového jablka.
  • Lucčiny kvalitní husté vlasy jsme pouze vykartáčovaly a použily na ně modelovací fluid, který jim dodá lesk, hebkost a pěkně zvýrazní vlny.

Rada vizážistky: V létě a zvláště v tom letošním zaznamenávám vždy větší poptávku po matujících a fixačních přípravcích. Naštěstí jich mám k dispozici víc než dost. Podkladovou bázi (make-up) můžeme fixovat fixačním gelem, sám make-up už může být matující a ještě ho lze zmatnit matujícím krémem. To je zázračný přípravek, který můžete aplikovat kdykoliv během dne přes make-up a bez zrcátka. Poklepete jím problematické partie a matující krém bude "žrát" maz až 6 hodin. Mastí-li se vám pleť více, můžete aplikaci opakovat i několikrát během dne. Máte-li radši pudry, nabízí se vám bezbarvý transparentní pudr, stačí lehce poprášit pleť a udělá pro vás podobnou službu jako matující krém. A nakonec můžeme vše korunovat fixačním sprejem, který, jak matuje, tak dodává hydrataci a ještě udrží líčení na svém místě. Zkrátka se neroztečete!

Rada stylistky: Lucie je na první pohled energický a sexy typ ženy, takže by se neměla bát svoji ženskost předvést. Partnera by mohla potěšit pořízením šatů se sukní do áčka a v pase na vázačku. Ty figuře rozhodně zalichotí a vyzvednou všechny její přednosti. Oblíbené džíny není od věci občas zaměnit za legíny, ke kterým by mohla vzít delší tuniku. Perfektní službu postavě prokážou také boty na vyšším podpatku, které prodlouží nohy a opticky situetu zeštíhlí. Pro mladou maminku bude vhodnější pohodlný klínek.

Při proměně jsem zvolila bílé tričko s aplikací a zajímavě řešeným přepadlým výstřihem. Džíny jsou Lucky vlastní, model pěkně doplňuje prostý zlatý náramek a nápadný prsten se žlutým kamenem.

5 otázek pro Lucku

1. Jakých hříchů na své kráse se dopouštím:
Tím největším hříchem asi je, že si ráda přes den zobnu trochu čokolády, což mé smíšené a problematické pleti rozhodně neprospívá. Protože se moc nelíčím, tak nemám problém s tím, že bych se zapomínala odličovat, ale občas si po ránu zapomenu vyčistit obličej a dát si krém, což si omlouvám tím, že lítám kolem dcerky. Protože je má holčička ještě malá (má 7 měsíců), tak se každý den taky moc nevyspím. Musím k ní dvakrát za noc vstávat kvůli krmení. Mimochodem, teď mě napadá, že maličké se proměna taky moc líbila. Nelekla se mě a chtěla se se mnou mazlit nějak víc než obvykle.

2. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:
Tím hlavním důvodem bylo, že jsem sama se sebou chtěla něco udělat. Už dlouho ve mně hlodal červíček, že bych se o sebe měla začít víc starat, protože mi už není „dvacet“. Doufala jsem, že mi odbornice na vizáž poradí, co se sebou můžu a nebo mám dělat. Navíc protože jsem na rodičovské dovolené, tak se nyní všechno točí kolem mé dcerky, a tak jsem si řekla, že bych si měla taky vyčlenit pár chvilek na sebe a pro sebe. Jinak bych asi začala pořádně bláznit. A tahle proměna byla pěkná příležitost, jak s tím pečováním o sebe sama začít. A poslední důvod byla potřeba změny. Nechtěla jsem ustrnout. Jednou za čas mám jakoukoliv změnu ráda.

3. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:
Moc. Ani jsem netušila, že můžu být za celkem malou chvilku tak jiná. Možná se zdá, že se toho na mně moc nezměnilo, ale protože nejsem zvyklá se malovat (maximálně si dám řasenku a lesk na rty), tak to pro mě byla změna opravdu veliká. Navíc jsem si připadala ve zvoleném oblečení i líčení velmi atraktivně, což mi pomáhá se sebevědomím, které po nabrání pár kil kvůli těhotenství a porodu utrpělo značné trhliny.

4. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:
Rozhodně jsem si uvědomila, že péče o sebe je vlastně velmi jednoduchá. Stačí mi dodržovat pár pravidel a najednou se lidem „vyloupnu“ v úplně jiném, myslím si, že hezčím, světle. Taky jsem si řekla, že si denně vyčlením těch pár chvil pro péči o sebe a začnu se trochu víc malovat. Tak snad to budu dodržovat co nejdéle, abych se svým nejbližším líbila.

5. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?
Manželovi jsem hned po proměně poslala MMS s mým novým já, aby mě poznal, když jsem mu pak šla s dcerkou naproti. Psal, že je to super. Při setkání jsem pak dostala velkou pusu s pochvalou, že se na mě nemůže vynadívat, jak jsem pěkná. A protože je vášnivý fotograf, tak mě po návratu z práce hned vyhnal do plenéru a nafotili jsme tam pár fotografií, aby měl památku, jak říkal, na tu „krásu“. Taky mě potěšil starší pán v tramvaji, když jsem z proměny odjížděla. Pouštěla jsem ho sednout a on mi řekl, že jsem kromě toho, že jsem moc milá, taky moc krásná. Jinak jsem se zatím nikde moc nechlubila, tak uvidíme, co bude okolí říkat, až vyjde váš článek a oni tu změnu uvidí.

Líbí se vám Lucka a její nalíčení? Tady je SEZNAM použitých výrobků:

  • Fixační gel pod make-up s SPF 15
  • Matná podkladová báze
  • Transparentní pudr
  • Minerální pudrový make-up
  • Korektor
  • Tvářenka Orchid
  • MaryKayAtPlay Trio stínů Earth Bound
  • Řasenka Lash Love Black
  • MaryKayAtPlay tužka na rty Candide Apple
  • MaryKayAtPlay lesk na rty Berry Me

www.marykay.cz

Další proměna s kosmetikou Mary Kay opět příští pátek ...