Během našeho setkání tahle sympatická brunetka hned několikrát zopakovala, že nemá ráda výrazné líčení a sedí jí spíš přirozenost. Mimo řasenku a lesk na rty se prý prakticky nelíčí. "S make-upem to vůbec neumím a asi bych byla samý flek," směje se Hanka, ale hned vzápětí připouští, že nějaké ty triky se šminkami by se jí hodily. "Přeci jen v práci jsem přítomna na různých jednáních a být tak trochu za dámu je v těhle situacích na místě." Na vizážistce Gábině Benešové je při jejích slovech vidět, že se už nemůže dočkat, až se pustí do práce.

Výraznější profi nalíčení si prý Hanka vyzkoušela pouze jednou, na firemní party. "Všichni sice říkali, že mi to sluší, ale já jsem si připadala moc zmalovaná," usmívá se a my jí tedy slavnostně slibujeme, že to dneska nepřeženeme. A nebude to lehký úkol, protože make-up na focení musí být vždy výraznější než ten obyčejný denní (na to pamatujte, i když se fotíte třeba jen na občanku).

  • Hned na začátku líčení se Gábina trochu potýkala se zvýšenou pigmentací, kterou si Hanka přivezla z dovolené jako nemilý důsledek slunění. Naštěstí se skvrny podařilo skrýt s pomocí rozjasňujího séra, make-upu a korektoru. Pleť tak získala krásně jednotný odstín.
  • Hedvábné jemnosti a matu pak bylo docíleno pudrem a tváře poté pěkně vymodelované zdravíčkem v růžové barvě.
  • Na oční víčka Gábina použila stíny do fialova a velkým překvapením pro všechny byla zelená řasenka, s pomocí které zvýraznila Hančiny husté řasy.
  • Rty vizážistka obtáhla leskem v jemné růžové barvě.
  • Hančiny pevné dlouhé vlasy jsme pouze lehce narovnali žehličkou a pro lesk použili sprej.

Rada vizážistky: Pigmentové buňky jsou v mladé a zdravé pleti rozmístěny rovnoměrně. Pigmentové skvrny vznikají tak, že se pigmentové buňky shromáždí na jednom místě a vytvoří na pleti tmavší skvrnu. Důvodů, proč se tak děje, je mnoho: hormonální změny, změna antikoncepce, přílišná sluneční expozice, stárnutí kůže, zranění, akné. Většinou nelze říct, který důvod způsobil právě ty vaše. Přípravků proti pigmentaci je také mnoho. Většina z nich pracuje jen na povrchu kůže – bělí onu skvrnu, ale nevrátí pigmentové buňky zpátky na jejich původní místo. Některá séra, například i Rozjasňující sérum od Mary Kay, působí v hloubce pleti a rozstrkává shluklé pigmentové buňky od sebe. Skvrna nejdříve ztratí kontury a posléze se rozptýlí. Je ale bezpodmínečně nutné ošetřovat pleť denně krémem s UV faktorem (alespoň stupeň 30) a nechodit cíleně na slunce. Takže i k vodě v klobouku a pod slunečník, jinak vyhodíte své peníze za přípravky proti pigmentaci oknem. Světlá pleť vypadá mladší, tak to se sluníčkem nepřehánějme!

Rada stylistky: Bez ohledu na to, že je ve skutečnosti Hanka sebevědomá žena a v práci skvělá profesionálka, na pohled působí jako lesní víla. Je krásná, křehká, romantická. Preferuje jednoduché střihy, pastelové barvy a velmi miluje skleněné korálky, náušnice i barevné šátky. Přesto, že má v šatníku opravdu zajímavé kousky, styl působí na její věk příliš studentsky.

Abych podtrhla Hančinu přirozenost, zvolila jsem pro ni zajímavou zelenou tuniku, jednoduché černé legíny a u šperků vsadila na nesmrtelnou zlatou.

Zejména do kanceláře bych pak Hance poradila nakoupit si pár základních stavebních prvků dress code garderoby: černé dobře padnoucí sako, bílou blůzu, pouzdrové šaty, kvalitní kabelku, úzké tmavé džíny, boty na podpatku. Tohle pak stačí jen vhodně kombinovat s aktuálními trendy a doplňky.

Snad byla Hanka nakonec spokojená, ale soudě dle obdivných mužských pohledů při focení v centru Prahy jí to fakt seklo! :-)

5 otázek pro Hanku

1. Jakých hříchů na své kráse se dopouštím:
Nedbale se chráním před sluníčkem, z čehož mám pihy na nose a tvářích. Když se sluním u rybníka nebo u moře, krémem na opalování se mažu svědomitě. V každodenní rutině na to ale nemyslím, sluníčko samozřejmě ale opaluje i ve městě při cestě do práce, na oběd, z práce, na zahrádce zahradní restaurace…

2. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:
Inspirovala mě předchozí série proměn a zajímalo mě, co se mnou provede profesionální kosmetická poradkyně.

3. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:
Velmi!

4. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:
Pořídím si zelenou řasenku! Vždycky jsem kupovala jen černou a jiná barva mě vlastně ani nenapadla. A asi zkusím i modrou.. :-)

5. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?
Kolegové si všimli, vyslechla jsem několik komplimentů a prý mám chodit nalíčená častěji. To bych moc ráda, ale sama se takhle hezky nenalíčím…

Líbí se vám Hanka a její nalíčení? Tady je SEZNAM použitých výrobků:

  • Fixační gel pod make-up s SPF 15
  • Podkladová báze
  • Minerální pudrový make-up
  • Korektor
  • Tvářenka Pink Petals
  • Oční stíny Honey Spice, Rose Mist, Sweet Plum
  • Tužka na oči Jade
  • Řasenka Lash Love Green
  • MaryKayAtPlay tužka na rty Perfect Pink

www.marykay.cz

Další proměna s kosmetikou Mary Kay opět příští pátek...