Petra žije obklopená rodinou, do které patří mamka, táta, sestra, neteř a šestiletý kocour Mikeš. Už sedm let pracuje jako Avon Lady a ráda by s touto značkou spojila svou budoucnost a vybudovala si kariéru. „Chtěla bych vystudovat ekonomickou fakultu a prosadit se v ekonomickém oboru. Nebo bych chtěla být herečka,” prozrazuje a vzhledem k tomu, že má celý život před sebou, může se splnit oboje.

Přečtěte si také o Martině a její zkrocené kudrnaté hřívě

Líčení: inspirace Kleopatrou

Jako správná Avonka začne Petra vypočítávat své oblíbené kosmetické produkty tělové péče, pleťové péče i líčidel. Vizážista Pavel její mastnější pleť zkrotil krycím make-upem, který vydrží celý den. „Účes, který připomíná Kleopatru, mne zavedl k líčení ve stylu egyptské královny,” prozrazuje Pavel. „Kočičí oči jsem vytvořil pomocí profesionálních očních linek a ty jsem ještě prosvětlil azurovými stíny. Všimněte si, jak rozzáří oči!” Posílil dojem pomocí vrstvy řasenky. Rozhodl se i pro výraznou rtěnku. Než ji nanesete, vyplatí se dodat rtům hydrataci pomocí balzámu, jen tak budou vypadat svěže, nalíčení se povede a bude dlouho držet v původním stavu.

Vlasy: hlídejte si ofinu

Petra byla se svým účesem spokojená, proto ho kadeřník jen doladil k dokonalosti. Základní černou barvou dodal vlasům luxusní lesk. Zastřihl konečky, takže účes dostal švih. Velkou pozornost věnoval ofině. Aby ji každý obdivoval, musí být skvěle ostřihaná a vyfoukaná dohladka.

Oblečení: odvážeme se!

Spolupráce s Petrou se pro stylistku Lenku rýsovala skvěle - Petra má ráda extravaganci a nezříká se žádných barev ani stylů. Tak s chutí do práce!

Dáme si pistácie

„Petře sluší studené barvy, protože je typickým příkladem zimního typu,” prozrazuje stylistka Lenka hned na začátek: „Sáčko v neokoukaném odstínu pistáciové barvy doplňují kalhoty s jemným plastickým zvířecím vzorem.” K těmto módním vychytávkám neodmyslitelně patří také výrazná rtěnka a lodičky sladěné s tričkem.

Co na to Petra: „Líbí se mi to tričko s pejskem, oblečené pod sako.”

Tričko, Van Graaf, 3 399 Kč, sako, Marc Cain, 6 499 Kč, kalhoty, Zara, 1 499 Kč, náušnice, H&M, 149 Kč, boty, H&M, 899 Kč

A zase to retro

„Je vděčné a sluší všem, kdo mají symetrickou postavu,” zdůvodňuje stylistka Lenka svou retro náladu. „Ovšem doplněny o moderní detaily dostanou retro kousky novou tvář a šmrnc!”

Co na to Petra: „To je působivě elegantní model! A koukněte na ty lodičky!”

Halenka, H&M, 1 299 Kč, sukně, H&M, 799 Kč, lodičky, H&M, 899 Kč, sada perly + náramek, Perfect Poise, Avon, 499 Kč

Sport s dotekem glamouru

Jak se dělá ten typicky modelkoidní styl? „Oblečení v jinak sportovně volnočasovém stylu povýší na glamour look bundička vyšívaná množstvím korálků. Také kabelka a lodičky přispějí k večernějšímu dojmu,” vysvětluje stylistka Lenka.

Co na to Petra: „Sako a kabelku bych hned brala.”

Bundička, Zara, 2 499 Kč, kalhoty, Van Graaf, 1 299 Kč, tričko, Zara, 599 Kč, kabelka, Debenhams, 1 199 Kč, lodičky, H&M, 899 Kč

A jak to celé dopadlo?

„Užila jsem si všechno na 100 procent. Nejvíc se mi líbil model elegantní "asistentky".”

Účes: Salon Jarky Čechové, Politických vězňů 23, Praha. Líčení: Pavel Bauer. Styling: Lenka Pavlů. Foto: Lukáš Hausenblas. Produkce: Jitka Musilová