"Líčím se denně s pomocí BB creamu, tužky na oči, stínů a řasenky, tedy taková klasika. O vlasy se také starám poctivě a dopřávám jim masky a různé výživy. Jen už se vyhýbám melíru, který mi je zničil. S věkem se snažím oblékat elegantněji a víc žensky," říká Kateřina a dodává, že změnu stylu opravdu uvítá. A také proto dala kadeřnicím volnou ruku.

Přečtěte si také, proč Verču nepoznal vlastní tatínek nebo jak jsme proměnili Irenu z blondýnky na brunetku.

Jak se s proměnou vypořádá tým našich expertů?

Kadeřnický expert: Romana Prachařová - KLIER

Volba účesu a postup: Vlasy Kateřiny byly nešetrně odbarvené a konečky chemicky poškozené, proto kadeřnice přistoupila k razantnímu zkrácení jejich délky. Jako výslednou barvu pak zvolila odstín mědi. Výsledkem je francouzsky působící rozevláté mikádo.

Expert na make-up: Katka Pechová

Volba líčení a postup: Kačence sluší zelené a hnědé stíny, tedy spíše zemité barvy. Jemnou tekutou linkou jsem zvýraznila řasy, oči tak lépe vyniknou. Světlá barva nanesená do vnitřních koutků pak rozzáří pohled. Samozřejmě i obočí musi být zvýrazněné, v tomto případě jen lehce.

Expert na stylling: Kateřina

Volba oblečení: Kateřině jsme na focení vybraly jednoduchý černý kabát z vlastní garderoby a lehce pak čarovaly s doplňky. Tyrkysová šála hezky zvýrazňuje nový účes, rudé kožené rukavice a náušnice s červenými korálky pak dodávají na ženskosti a romantice.

5 otázek pro Katku

1. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:

Nutně jsem potřebovala upravit neposlušné a zničené vlasy, poradit s výraznějším líčením a lákalo mě zjistit, jak taková proměna probíhá. Je hezké, když se někdo jednou stará o vás.

2. Jak jsem se před proměnou cítila:

Byla jsem dost nervozní, co se se mnou bude dít, a navíc jsem byla po nemoci, takže celá opuchlá a usmrkaná... a nikdy mě nefotil profesionál, nejsem žádná modelka, takže jsem byla nesvá i z toho.

3. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:

Už se nebojím kratšího střihu, i když jsem dlouhé vlasy trochu oplakala. Teď už jsem si zvykla a líbí se mi. Musím pochválit Kačku, co nám dělala make-up, pár triků jsem odkoukala a na večerní líčení jej uplatňuji. Zjistila jsem, že musím spoustu kosmetiky a štětců dokoupit.

4. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:

Byl to skvělý zážitek, všichni byli milí, pozitivní a přátelští. Líčení mi sedělo, střih vlasů je super, jen s barvou zápasím.

5. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?

Názory se velmi různily. Ti, co mě neznali, tak se jim vše moc líbilo. Známým jsem způsobila doslova šok, ale uznali, že se na mě dá zvyknout a není to špatné, ale partner je nespokojený, zrzavá se mu moc nezamlouvá...

Další proměnu najdete na www.kafe.cz příští pátek.

Za spolupráci děkujeme kadeřnictví KLIER pod vedením paní Markéty Brockové a profesionální vizážistce Katce Pechové, která se specializuje na foto make-up a svatební líčení.