Paní Stáňa pracuje už několik let jako recepční v hotelu. Jejími koníčky jsou cestování a čtení. Nejvíce času ale tráví s milovaným manželem. Zanedlouho plánují společně odjet do Londýna, kde by Stáňa pokračovala ve své práci, třeba v nějakém hotelu v centru.

Před proměnou...

Kromě stále stejného účesu Stáňu trápí hlavně problematická pleť. Akné má hlavně v obličeji, což je pro ženu velkým trápením. Vyzkoušela prý všechno – od mastí, kortikoidů až pro léčivé prášky a podobně. Nedávno absolvovala i laserovou frakční proceduru. Proto na proměnu přišla s obavami – pleť stále nebyla zcela zhojená. Náš tým jí ale okamžitě zvednul náladu... A Stániny sny? Přála si, aby rozdíl po proměně byl viditelný na první pohled a jejímu partn-rovi se líbil.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Stáňa přišla s vlasy odbarvenými pod ramena. Už pár let chodí na trvalou, u které by chtěla také zůstat, ale s barvou není spokojená. Kadeřnice Linda proto usoudila, že Stáně bude slušet tmavší odstín a nakadeřené mikádo.

Nabarvila tedy všechny vlasy na kaštanovou hnědou (Kadus 7/0 a 6/7) a nechala barvu dlouze působit, aby chytily správný odstín. Po umytí aplikovala na vlasy hnědý přeliv na dotónování, aby změna byla co nejvýraznější. Stáňu to opravdu omladilo a v hnědé hřívě prokoukla.

Všechny vlasy pak Linda sčesala zezadu dopředu a před obličejem je ustřihla dokulata a na-tupo – po stranách na úroveň brady, ke středu tak, aby dosahovaly ke špičce nosu. Setřeseny do tvaru vzniknou lehké stupně. Šíjová partie se nakonec ustřihla rovně a v přední části se sestříháním vytvořila hustá ofina spadající na stranu. Po celé hlavě pak stačilo nanést trochu pěnového tužidla, držet vlasy pod fénem a mnout do sucha.

S vizáží poradí vizážistka

„Stáně bych doporučila najít vhodný přípravek na lokální péči. A nějakou „první pomoc“ by měla nosit stále s sebou. Kdykoliv bude pozorovat, že na její pleti dochází k nějaké změně, bude mít po čem sáhnout. Hydratace také není nikdy dost, proto by byl vhodný nějaký kvalitní krém, v zimě s bohatší texturou, která póry uvolní. Vhodné jsou i zmatňující masky,“ poradila Stáně vizážistka Iva.

Make-up probíhal mnohem sofistikovaněji. Iva nejdříve použila speciální korektor, který koriguje zarudnutí a zánětlivé partie. Na obličej nanesla běžný odstín podkladu a na čelo a bradu tmavší make-up (o dva odstíny tmavší). Přepudrovala tmavá místa a na celý obličej pak použila transparentní pudr. Vše se krásně spojilo.

Oči Iva zvýraznila stínováním světlé růžové a šedé směrem k vnějšímu koutku. A obočí prodloužila směrem k nosu. Obličeji dominují plné rty, proto je vizážistka vybarvila sytě červeným leskem a střed rtů ponechala světlý.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Stáni následující přípravky dekorativní kosmetiky Shiseido

Sérum na vyhlazení pleti
Speciální korektor na zánětlivou pleť
Rozjasňovač
Kompaktní a hydratační make-up
Rozjasňující světlé a tmavé stíny na oční víčka
Prodlužující a natáčecí řasenka Perfect Mascara
Tužka na obočí (tmavší hnědá)
Tvářenka – světlá rose
Lesk na rty

A co na proměnu říkala Stáňa?

„Na barvu vlasů si musím zvyknout. Je to pro mě velká změna. Věřím ale, že se budu manželovi líbit.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Eau Demaquillante – expresní odličovač a tonik 3v1 pro obličej a oči s extrakty čaje.

  • 1x týdně vyhlazující a oživovací masku Masque visage anti-rides, která by měla působit deset minut.
  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant.
  • 2-3x týdně Hydrofluide - silně hydratační sérum pro maximální hydrataci.


Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant sensation Yeux Et Levres – zklidňující a otoky zmírňující odličovač očí a rtů 2v1 s extrakty čaje Na rty balzám Hydratation 24 protection Levres.
  • Intenzivní oční krém a.g.e design visage/nuit a Rides Relax Regard-korekční péče o pleť v oblasti očních kontur.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Každé ráno obličej a krk ošetříme purifikační zelenou vodou, která stáhne mastnotu a krásně pleť zmatní a vyhladí.
  • Relaxační krém na noc Creme de Reves - revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: