Pavla pochází z Pelhřimova a je studentkou Masarykovy univerzity – jednou by ráda učila na prvním stupni základní školy. Teď je ale zatím v prvním ročníku, díky čemuž jí zbývá čas i na oblíbené záliby. Baví ji sport, závodně hraje florbal, ráda vaří a hraje na klavír.

Před proměnou...

Pavla má od přírody vlnité vlasy, které je problém upravit do nějakého tvaru. Ráda by tedy s pomocí našeho týmu vyzkoušela nějaký nový sestřih, který ji udělá šik. S blonďatou hřívou je docela spokojená, ale přála by si ji oživit. „Hodně sportuji, takže na sobě nemůžu mít nic extravagantního. Stávající účes se mi už ale také nelíbí,“ svěřila se mladá dívka, která o sobě říká, že je sportovní nadšenec.

Už pět let hraje závodně florbalovou ligu a najde si čas i na přátelské smíšené zápasy u nich v Pelhřimově. Kromě toho ráda vaří – hlavně českou kuchyni. Taková svíčková nebo guláš pro ni není žádný problém. V kuchyni ráda improvizuje a nápady sbírá mimo jiné i v populárních televizních pořadech o gastronomii.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy slečny Pavly jsou postižené zejména v dolní třetině. Jsou vysušené a bez síly. Odrosty už také nevypadají zrovna dobře a barva se navíc vymývá do nehezké žluté. Kadeřnice Bára tedy musela přestoupit k razantní změně, která spočívala v tónování a výrazném stříhání.

Začalo se pečlivým melírováním. Bára zvolila tři odstíny barev, které se velmi blíží přirozeně plavému tónu (Kadus – 5/0 a 6/1 světle hnědé, blond melír s tříprocentním peroxidem). „Pavla je přírodní typ a bude jí slušet taková ta nenápadná variace. Barvení tón v tónu navíc šetří vlasy a vymývá se pomaleji,“ konstatovala kadeřnice.

Po důkladném umytí, které zahrnovalo i regeneraci v podobě intenzivní výživné kůry, se začalo se stříháním. Dlouhé vlasy mají sklon se štěpit, proto je důležité pravidelné zastřihování. Vlasy pak vypadají nejen pěstěně, ale také plněji.

Hlavní část stříhání probíhala vzadu, aby se linie srovnaly ke stranám. Vrchní vrstvu vlasů pak Bára výrazným zkrácením odlehčila a jednotlivé pramínky nakonec prostřihla směrem do obličeje. Vytvořila tak ofinu volně padající ke straně.

Závěrečné žehlení vlasy krásně uhladilo a fixační lak jim dodal krásný lesk. Pavla se tak mohla těšit na další část proměny – změnu vizáže. Jde se na to!

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Před samotným líčením bylo nutné poupravit obočí. Jeho nesprávný tvar může navodit dojem přísnosti nebo smutku. Na odlíčenou pleť pak Jana nanesla denní krém a vybrala správný odstín make-upu, který prstem rozetřela po celém obličeji směrem shora dolů a od středu do stran. Na drobné nerovnosti aplikovala korektor a celou pleť nakonec přepudrovala sypkým světlým pudrem. To pleť uhladilo a rozjasnilo.

Pavla chtěla ukázat líčení do společnosti, které ženy často nazývají „líčení kočičích očí“ - je vhodné pro dívky s velkýma očima. Vizážistka tedy pěnovým aplikátorem nanesla světle šedý stín na celé pohyblivé víčko a rozetřela ho do mandlového tvaru. Pomocí měkkého štětce pak aplikovala tmavší stín z vnějšího koutku oka směrem do středu a roztírala ho i směrem ven a vzhůru. Tento krok opakovala přibližně třikrát. Tmavým stínem zvýraznila i spodní linii oka a tenkým štětcem ho lehce rozetřela směrem k hornímu víčku. Na horní víčko přidala linii černou tužkou, kterou vedla do středu spodního víčka. Nakonec nanesla černou řasenku, čímž docílila podtržení očního make-upu.

Poté Jana vybrala neutrální lesk a lehce s ním přetřela rty. Celá proměna tak byla u konce a mohlo se jít na závěrečné focení.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Gabriely následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – perleťový a šedý stín na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Payot Noir – černá tužka na oči
Tvářenka rose
Gelový lesk

A co na proměnu říkala Pavla?

„Z proměny mám skvělý pocit a cítím se o moc lépe.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes Express tonik
  • Pleťové mléko Demaquillante Esentialle pro normální pleť

  • Kromě pravidelné návštěvy kosmetického salonu poradkyně doporučila jednou týdně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant.
  • Dvakrát za měsíc Hydrofluide – silně hydratační sérum pro maximální hydrataci.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Používáme stejné mléko Demaquillante Esentiele a na rty pak naneseme balzám Hydratation 24 protection Levres.
  • Liposomový krém Cure de Vitalite pro vyživení pleti do hloubky během jejího odpočinku.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Nutri Hydra Controle – díky konzistenci podobající se fluidu se krásně vstřebá do pleti a nezanechá pocit hutnosti.
  • Zelená voda Tonique Purifiant
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Barbora Krčilová, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot