Šárka se o svůj vzhled se stará pravidelně, ale na výraznou změnu si ještě netroufla. Každý měsíc chodí do kadeřnického salónu a nechává si krátké vlasy melírovat. Se svým účesem však není zcela spokojená...

Před proměnou...

Šárka se vyučila na letušku, ale této práci se po škole nikdy nevěnovala. Zamilovala se, a proto nechtěla být často mimo domov. Lákala ji spíše administrativa. Dnes pracuje v inženýrsko-projekční firmě jako technický administrátor. Má na starosti projektovou dokumentaci a je spokojená. Žije sama a má tříletého syna. Volný čas proto tráví hlavně s ním. Chodí spolu na hokej, bruslit i cvičit...

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Šárka je přírodní typ, přesto jí světlá barva vlasů příliš nesvědčí. Aby byla živější a osobitější, bylo nutné přistoupit k velké změně. Tou je tmavší odstín, který zvýrazní její rysy a dodá jí na kráse.

Petra zvolila tmavší měďnatě-hnědou barvu (Kadus 5/77 s 6% peroxidem) a kompletní kolo-rací změnila barvu všech vlasů. „Barvení je mnohem šetrnější než zesvětlování. Neodbourávají se pigmenty, ale naopak se dodávají. Takže Šárka určitě pozná změnu i ve kvalitě vlasů,“ konstatovala kadeřnice. A po umytí se hned začalo s úpravou střihu.

Šárka měla jednolitou barvu, a tak mohl být její účes výraznější. Vlasy jsou krátké, takže Petra výrazně nezkracovala, ale spíše si pohrála s tvarem a texturou – chtěla docílit střapatého výsledku. Ke stylingu Petra potřebovala jen voskovou pastu a fixační lak.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Šárka má krásně světlou a bezproblémovou pleť. K dokonalému vzhledu jí chybí jen přirozené líčení, které nenápadně vyzdvihne její přednosti. Vizážistka proto nejdříve nanesla denní krém vhodný k Šárčině typu pleti a kolem očí použila gelové sérum, které pomůže vstřebat otoky a vyživí nejcitlivější místa v obličeji. Pleť pak krásně sjednotila make-upem a na závěr pře-pudrovala celý obličej velkým štětcem.

Šárka má velmi světlé obočí. Proto ho vizážistka zvýraznila hnědou tužkou v barvě očí a jed-notlivé chloupky načárkovala a poté zjemnila pročesáním.

Menší oči Jana zvětšila aplikací světlých a zářivých očních stínů na pohyblivé víčko. Platí tady pravidlo: Co zesvětlíte – dáte do popředí. Na střed a do koutku očního víčka tedy nanesla perleťový bílý stín a na vnější koutek horního víčka tmavější zlatavý odstín. Použila také hnědou prodlužující řasenku a na závěr ještě rty zvětšila pomocí konturovací tužky a tmavší rtěnky v růžovém tónu.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Šárky následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Gelové sérum PAYOT
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – zlaté a bílé stíny na oční víčka
Mascara envoutant – hnědá revitalizační řasenka
Tvářenka extra bronze
Rtěnka Rouges seduction rose

A co na proměnu říkala Šárka?

„Netušila jsem, že tmavší barva vlasů mi tak skvěle padne a že s líčením mohu tolik experimentovat.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Antibakteriální pěna Purement Nettoyant.
  • Pleťové mléko Demaquillante Esentialle pro normální pleť.


  • Kromě pravidelné návštěvy kosmetického salonu, kde intenzivní péči obstarají za vás, se mů-žete spolehnout na Gommage Fondante – je to druh neabrazivního peelingu, který velice jem-ně odstraňuje odumřelé buňky, ale díky jeho lehké struktuře ho můžete používat každý týden.
  • Hydrofluide - silně hydratační sérum pro maximální hydrataci.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Dvousložkový odličovač 2v1 pro pohodlné odlíčení citlivých očí a rtů.
  • Na oči doporučuje používat preventivní oční krém na první vrásky Rides Relax Begard.

Obličej ráno: Obličej večer:
  • Každé ráno obličej a krk ošetříme purifikační zelenou vodou, která stáhne mastnotu a krásně pleť zmatní a vyhladí.
  • Oční krém Design Begard. Na závěr pak na obličej a krk použijte Design Rich Creme.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Petra Gallová, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot