Do proměny ji přihlásila dcera. Zdena byla zpočátku v šoku a s nadsázkou říká, že chtěla dceru vydědit. Trochu se bála, protože se nerada fotí a líčí. Odjakživa má přitom krásné a kvalitní vlasy, na které je právem pyšná. S účesem však neexperimentuje – i když si občas s kamarád-kami udělají hezký den a věnují se vizáži, Zdena do kadeřnictví skoro nechodí a na kosmetiku tak „jednou za třicet let“.

Před proměnou...

Před pěti lety se Zdena rozhodla, že si zpestří život a přihlásila se znovu do školy. „Zbláznila“ se do informatiky a na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně studuje „vejšku třetího věku“. Ve zby-lém čase ráda fotí, řídí auto, cestuje a čte. O studiu i zálibách mluví s nadšením. „Dělám věci, které jsem nikdy předtím nedělala,“ říká s úsměvem sympatická dáma, která začala dokonce psát. Ve škole našla výbornou partu, s kterou navštěvuje několik zájmových kroužků a učí nižší ročníky.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Zdenu trápí suché a nepoddajné vlasy, nechtěla se však pustit do velké změny. Kadeřnice tedy tentokráte neexperimentovala s barvami a rozhodla se zůstat u světlých odstínů. Odrosty na-barvila stejnou barvou a po stranách a vzadu aplikovala pár světle hnědých proužků (KADUS na proužky 7/0 a na odrosty 10/0 a 10/6).

Pak přišlo na řadu rozsáhlé stříhání – podle moderního vzoru do podkovy. Délka vlasů se po-stupně zkrátila po celém obvodu hlavy tak, aby vlasy získaly objem a potřebný tvar. V přední části se nechalo několik delších pramenů. Při stříhání bylo také zapotřebí pamatovat na to, aby účes byl co nejvíce praktický a nebylo s ním nutné každý den náročně pracovat.

Po umytí kadeřnice vyfoukala vlasy přes kartáč a uhladila je žehličkou.

Drobné nesrovnalosti se dostříhaly za sucha. Z paní Zdeny byla rázem šmrncovní dáma, která má styl.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Paní Zdena má zralou pleť. Jana jí proto před líčením doporučila užívat řadu PAYOT design včetně séra a oční péče. Pokožka si tak udrží pružnost a hebkost po celý den.

Nejdříve Jana nanesla výživný liftingový krém, který pleť hydratuje. Poté aplikovala rozjas-ňující make-up, čímž sjednotila celý povrch pleti. A jako obvykle velkým štětce nanesla fixační pudr. Ve Zdenčině věku jsou vkusná zdravíčka a zvýrazněné obočí. Proto se ani v tomto směru s líčením nešetřilo.

Na horní víčko Jana nanesla tělová stín a rozetřela ho do ztracena. Na zbytek horního víčka použila kovový stín, který protáhla téměř až k obočí. Do koutků a podél spodní linie oka pak nanesla třpytivý stín v barvě lila – prozářila tím pohled. Poté použila černou prodlužující řa-senku a nános opakovala zvláště ve vnějším koutku oka.

Nakonec Jana obkreslila světlou konturovací tužkou obvod rtů a vybarvila je světle růžovou rtěnkou.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Zdeny následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající liftingový krém
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – tělové, šedivé a třpytivé stíny na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Tvářenka rose
Rtěnka Rouges seduction – růžová
Kontura na rty

A co na proměnu říkala Zdena?

„Trochu jsem se proměny obávala, sama od sebe bych asi image neměnila. Teď jsem nadšená a vůbec této návštěvy nelituji.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Odličování začneme pleťovým mlékem, které naneseme na obličej a lehce masírujeme krou-živými pohyby. Poté důkladně setřeme vatovými tamponky. Dále jen dočistíme pleťovou vo-dou bez alkoholu.

  • Gommage Fondante – je to druh neabrazivního peelingu, který velice jemně odstraňuje odum-řelé buňky, ale díky jeho lehké struktuře ho může používat každý týden.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Damaquillante 2v1 pro velmi jemné odlíčení.
  • Oživující a vyhlazující maska PAYOT, která je prakticky vpravena do polštářku.
  • Design Patch Zeus.

Obličej ráno: Obličej večer:
  • Po očištění pleťovou vodou naneseme krém Design na den s vyhlazujícími účinky, pod který ale nejdříve aplikujeme sérum Design. Spolu s krémem vytvoří dokonalou ochranu pokožky na celý den.
  • Opět sérum Design a lehkými poklepy nanášíme oční krém Design Begard. Na závěr pak na obličej a krk použijeme Design Rich Creme, aby pleť v době odpočívání účinně regenerovala.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Linda Horníčková, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot