Na velké změny Martina moc není, raději se drží osvědčeného účesu i blonďaté barvy. „Experimenty pro mě nejsou. Mám ráda sportovně-elegantní styl, který se hodí pro všechny příležitosti – jak do práce, tak na zábavu s přáteli,“ říká.

Před proměnou...

Martina pochází z Náchoda, ale v Praze žije už pár let. Po vystudování vysoké školy se rozhodla pracovat jako redaktorka zahraniční rubriky v denním tisku. Pak ale dostala příležitost podívat se do Austrálie. Protože je v těchto směrech spontánní, neváhala, v zaměstnání skončila a po hlavě se vrhla do cestování. Když se vrátila zpátky do Čech, začala si hledat novou práci. Dnes se pohybuje v marketingu, její hlavní činností je shánění nových klientů či domlouvání schůzek s manažery jak u nás, tak na Slovensku. Ve volném čase chodí ráda do divadla na činohru nebo poslouchá hudbu. V létě pak nejraději jezdí na kolečkových bruslích a v zimě na lyžích a snowboardu.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

„Martina je sportovní slečna, které bude vyhovovat nenáročný kratší účes. A proto jen oživím odstín a vlasy vzadu lehce prostříhám,“ nechala se slyšet kadeřnice Linda před začátkem barvení. To pak probíhalo následujícím způsobem: Linda zvolila dvoubarevný světlý melír, který aplikovala střídavě po celé hlavě. Vždy na střídačku – jeden alobal tmavý se dvěma alobaly „blonďaté“.

Stříhalo se do moderní podkovy. Linda vlasy zkracovala postupně a po částech. Smyslem této techniky je, že vlasy dělají plnější dojem hlavně v zadní části. Šíjové partie tak jsou odlehčené a přirozeně spadají v pramenech na úroveň brady.

Finální účes se tvaroval jednoduše, což Martina jistě doma ocení. Postačilo vlasy vyfoukat do sucha a zafixovat trochou vlasového spreje.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Jana si nejdříve s Martinou promluvila o tom, v jakém líčení se cítí dobře a jaká kosmetika jí vyhovuje. Martina preferuje jednoduchost a jemnost, a proto se domluvily na přirozeném a mladistvém make-upu ve stylu Chanel, který Martinin vzhled přirozeně oživí a zvýrazní i její modré oči.

Jana pleť nejdříve ošetřila denním hydratačním krémem a poté vybrala správný odstín krycího krému. Na drobné nesrovnalosti v oblasti očí aplikovala jemný korektor v tužce, který později přepudrovala sypkým pudrem. Do vnitřního koutku horního víčka nanesla červený oční stín a pro rozjasnění pohledu použila pod obočí a do koutků očí třpytivě bílý odstín, který líčení dodal originalitu.

Jana nakonec podpořila výraz v obličeji tvářenkou. A dvěma třpytivými lesky, které jsou velmi oblíbené u mladých žen, zvýraznila tvar rtů. Líčení bylo u konce a Martina mohla pózovat našemu fotografovi v celé své kráse.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Lenky následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr s třpytivým nádechem
Paupiéres velours – podkladový, měděný a bílý stín na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Tvářenka bronz
Lesk na rty – béžový, ostružinový

A co na proměnu říkala Martina?

„Jsem ráda, že moje proměna nebyla až tak razantní, takhle se cítím opravdu skvěle.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Pleťové mléko Demaquillante Esentialle pro normální pleť.
  • Les Demaguillantes Express tonik.


  • Každý den je vhodné používat přípravek Nutri Hydra Nuit pro celkovou hydrataci.
  • 1x týdně Hydrofluide – silně hydratační sérum.

Odličování očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Používáme stejné mléko Demaquillante Esentiele a na rty pak naneseme balzám Hydratation 24 protection Levres.
  • 2x týdně preventivní oční krém na první vrásky Rides Relax Regard.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Očistit pleť růžovou pleťovou vodou Lotion Essentielle a pak použít Hydratation Controle 24.
  • Odlíčit pleť Démaquillant Essentiel a opět použít Hydratation Controle 24.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: