Když se dozvěděla, že ji čeká proměna, byla zpočátku trochu v šoku. Její obavy ale neměly dlouhého trvání. Radost z očekávané změny, kterou si dlouho přála, byla jasná hned při jejím příchodu.

„Vždy jsem chtěla zkusit proměnu v televizi či na internetu. Každá žena si přeje zariskovat a jít do odvážné proměny, kterou jí doporučí profesionálové. Jsem otevřená všemu a říkám si, že by se mělo zkusit a poznat všechno. A to se týká i mé vizáže,“ nechala se slyšet sympatická slečna. Přesto byla až dosud trochu konzervativní a účesy příliš neměnila...

Před proměnou...

Jana pracuje jako marketingová manažerka kosmetické firmy, kde má na starosti jak obchodní oddělení, tak i reklamu, PR a komunikaci s médii a zákazníky. Volného času jí moc nezbývá, proto si ho patřičně užívá. Její vášní je cestování. Po studiu v Londýně se rozhodla, že vyrazí do světa. S batohem na zádech stihla procestovat téměř všechny země, které si vysnila už jako malá. Nejkrásnější vzpomínky si přivezla z USA, Kanady, Brazílie a Mexika.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

„S takovými vlasy, jaké má Jana, není dobré riskovat. Velká změna by mohla být nenávratná a jen ke škodě. Proto bych doporučila spíše melírky, které mohou být různě barevně odlišné podle období či nálady,“ doporučila kadeřnice a s Janou se dohodla na rozjasňujícím melíru na vrchní části hlavy. Celkový dojem by měl působit přirozeně a prosvětleně – jako od slunce.

Barvení bylo tentokráte jednodušší a používal se jen jeden odstín barvy. Kadeřnice Veronika se proto mohla za pár minut pustit do mytí a stříhání.

Aby byl účes moderní a odlehčený, stříhalo se do tzv. »podkovy« s tím, že přední prameny lemující obličej se nechaly o něco delší. Nenápadně tak vznikla i hustá patka směřující na pravou stranu. Aby byl účes dokonalý, kadeřnice při závěrečném stylingu použila fén, kterým všechny vlasy vyfoukala do rovna a pak je jemně zafixovala lakem.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Hanka Macháčková, Nous L'assumons, značka M.A.C.

Jana trpí na pigmentové skvrny, takže vizážistka Hanka musela nejdříve použít podkladovou voskovou bázi, která pleť vyhladila. Pak přišel na řadu jemný letní make-up – zakryl drobné nedostatky a sjednotil odstín celé pleti.

„Modelka je přírodní typ, proto se k ní nejvíce hodí přirozené a teplé odstíny zlaté a bronzové. Při líčení je možné pohrát si i s hnědou tužku, ale jen u vnitřních víček. Aby linie nepůsobila moc výrazně, ale mandlový tvar očí jen lehce zvýraznila,“ navrhla vizážistka. Bronzovými a hnědými stíny se tedy líčilo i tentokráte. Nejdříve však bylo nutné opět použít podkladovou bázi, aby se oční víčka vyhladila a stíny v letním počasí déle vydržely. Hanka tedy potřela celé horní víčko třpytivým a hnědým odstínem a prodloužila oči bronzovým stínem směrem ke spánkům. To aby líčení působilo tzv. kočičím dojmem. Celkový dojem pak doladila prodlužující hnědá řasenka. Vizážistka dbala i na obočí. Štětečkem ho uhladila a bezbarvým gelem mu tak dodala správný tvar.

K finálnímu výsledku pak stačilo už jen lehce zdůraznit zdravíčka a zvýraznit rty leskem.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Jany následující přípravky:

Hydratační krém
Rozjasňující make-up
Kompaktní pudr
Bronzové, hnědé a tělové stíny na oční víčka
Hnědá revitalizační řasenka
Hnědá tužka na oči
Růžová tvářenka
Gelový lesk na rty-rose
Vše od dekorativní kosmetiky M.A.C.

A co na proměnu říkala Jana?

Změně jsem se od počátku vůbec nebránila a s výsledkem jsem maximálně spokojená.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Vizáž: Hanka Macháčková, Nous L'assumons, značka M.A.C.
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Hydratační odličovací mléko s Karite máslem Demaquillant Essentiel.
  • Pravidelné používání čistící řady Payot – odličovací mléko Demaglliant plus tonikum té samé řady. Jednou týdně peeling s přípravkem Gommage Demagliant, který zanechá pleť krásně jemnou a zbaví ji odumřelých buněk. Jednou týdně vyhlazující a oživovací maska Masque Visage Anti-Rides.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres.
  • Oční krém Doux regard - odstraňuje podráždění, prokrvuje a pomáhá zbavit se tmavých kruhů pod očima.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Krém Nutri Hydra Control. Hydrafluid pro rychlou pomoc dehydratované pleti.
  • Remoderační sérum a.e.g., kompenzační komplex dising lift, Nutricia ultra riche nuit.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Veronika Dřevíkovská, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Hanka Macháčková, Nous L'assumons, značka M.A.C.
Kosmetika: Hanka Macháčková, Nous L'assumons, značka M.A.C.