„Ráda bych se v jednom účesu cítila dlouhodobě dobře a naučila se rychle líčit. Jsem zvědavá, jak si s tím poradíte,“ řekla hned na úvod sympatická Lenka, která měla jediný požadavek – a to výrazně nezkracovat vlasy.

Před proměnou...

Lenka pracuje jako asistentka technicko-provizního úseku bytového družstva a volného času jí moc nezbývá. Přesto si najde čas na záliby. Ráda chodí se šestnáctiletou dcerou na výlety do přírody, čte dobrodružné romány, nebo si zajde zaplavat do bazénu.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

U proměny účesu tentokráte nešlo o to vytvořit extravagantní sestřih, ale spíše Lence ulehčit každodenní úpravu. A také dodat vlasům barevnou zářivost, která zdůrazní jejich vzhled.

Barvilo se tón v tónu. Na vrchní prameny kadeřnice Linda použila melír blue active, mezi který aplikovala čokoládový přeliv. Pak postačilo jen nastavit budík a nechat barvu působit.

Linda zvolila sestřih, který sluší všem ženám se zálibou v typicky ženském stylu. Účes se bude hodit ke kostýmku i džínům. Vlasy se tedy nejdříve stříhaly kolem dokola tak, aby jejich délka byla ve výši ramen. Vrchní prameny se však o něco zkrátily, čímž kadeřnice zvětšila objem účesu. Na řadě už byl jen konečný styling. Po nanesení pěnového tužidla Linda vlasy prosušila fénem a od pěšinky je vyžehlila. Potom je ještě pročesala do tvaru a nakonec zafixovala sprejem.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Jana si pro Lenku připravila rozmanitý mix elegance a smyslnosti. Při líčení se vyvarovala výrazných odstínů a spíše se inspirovala přírodními barvami, které jsou pro denní nošení více trendy. Výsledný efekt byl dokonalý a podtrhnul Lenčinu osobnost. Pojďme si tedy popsat jednotlivé kroky…

Lenka má normální pleť bez větších nedostatků. Jana proto mohla použít jen krycí krém, který jemně srovná barevnost pleti a je vhodný pro rychlou korekci. Pod oko nanesla světlý korektor a pečlivě ho rozetřela. To obličeji dodá zvláštní plasticitu – oči více vyniknou. Hranatý obličej nakonec vizážistka efektně zkorigovala tak, že aplikovala na obě strany čela, na špičku brady a hrany sanice tmavší pudr.

Malé oči Jana zvětšila nanesením zářivých stínů na pohyblivé víčko a řasy dvakrát přetřela prodlužující řasenkou. Na závěr Jana pod lícní kosti aplikovala kulatým štětcem bronzová zdravíčka, která dodávají zdravé barvičky. Rty pak ještě vybarvila světle růžovou perleťovou rtěnkou.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Lenky následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, kovový, meruňkový stín na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose s leskem

A co na proměnu říkala Lenka?

„Odcházím se skvělým pocitem. Našla jsem svůj styl, kterého se zase budu dlouho držet.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Eau Demaquillante – expresní odličovač a tonik 3v1 pro obličej a oči s extrakty čaje.

  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant a 1x týdně (pro péči o pokožku v době spánku) používat přípravek Nutri Hydra Nuit pro celkovou hydrataci, který se doplní maskou Masque Creme Hydran.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres – zklidňující a otoky zmírňující odličovač očí a rtů 2v1 s extrakty čaje.
  • Intenzivní oční krém a.g.e design visage/nuit.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Krém Nutri Hydra Control.
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: