Není to tak dlouho, kdy si Klára obarvila blonďaté vlasy na tmavo a dnes už by nejraději experimentovala znovu. Přála si účes i odstín, který by skvěle ladil s jarními tóny a byl vhodný i pro domácí experimenty. Klára prostě svůj vzhled ráda a často mění, proto byla ideální náhradnicí za vítězku, která se na poslední chvíli nemohla dostavit.

Před proměnou...

Klára je díky svému zaměstnání denně v kontaktu s řadou lidí. Živí se jako mediální poradce ve vydavatelství, kde má mimo jiné na starost i organizační činnost při tvorbě časopisů. Její ambicí je získat „pod sebe“ nový módní časopis, ve kterém by zúročila své dřívější zkušenosti v módní branži. Před rokem totiž s přítelem rozjela obchod s oblečením v Praze. Jejím úkolem se stalo dohlížení na správný chod obchodu, nakupování nových modelů v cizině, marketing i dekorace výloh. Mezi její záliby tedy patří samozřejmě móda, navíc tanec, cvičení ve „fitku“ a rychlá auta. Má také tři psy.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Letos budou moderní vlnité účesy, které obzvlášť sluší mladým ženám. Kadeřnice se rozhodla trendy následovat a pro Klárku si vymyslela elegantní úpravu, která přesně vystihne její styl a dodá jí šmrnc. Kadeřnice Kateřina nejdříve prosvětlila tmavé vlasy, a pak na celou „kštici“ aplikovala přeliv v přírodním tónu. Pečlivě provedeným melírem dosáhla krásných mutací světlé a hnědé, které se velice blížily přirozeně plavému odstínu.

I když jsou Klářiny vlasy jemné a vyžadují pravidelné zkracování konečků, stříhat se tentokrát skoro nemuselo. Postačilo jen zarovnat délku v přední části a v oblasti ofiny. Před úpravou účesu kadeřnice ještě použila speciální hydratační vodu, která vlasům dodala lesk, pohyb a potřebnou pevnost. Celou hřívu pak nastříkala tužidlem a vyfoukala fénem.

Kateřina použila žehličku, aby lokny byly dostatečně zakroucené. Jednotlivé prameny poté volně spadaly k ramenům a navzájem se necuchaly. „Péče o vlnité vlasy je časově náročná. Aby byly stále krásné, vyžadují speciální péči například ve formě častých regeneračních krémů a masek,“ dodala kadeřnice nakonec.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Klára má ráda přírodní líčení. Má ale skon k extravaganci, a tak chtěla i v tomhle směru experimentovat. Vizážistka Jana se proto nemusela bát použít výrazné barvy, které jasně vystihují jarní sezónu a budou se hodit třeba i na slavnostní večer.

Jako základ Jana použila dva druhy jemného make-up, který vytváří přírodní dojem. Pleť tak byla rozzářená a svěží. Lehký odstín jí také dodal zdravý vzhled. Základem líčení rovněž byla vyživená pokožka, proto bylo nutné před líčením nanést na obličej a krk vrstvu krému a důkladně jej rozetřít. Celkový dojem Jana ještě zvýraznila několika tahy bronzové tvářenky.

Aplikací jarních odstínů Jana dodala výraz očím. Na celé pohyblivé víčko nanesla podkladový stín a rozetřela ho do ztracena. Na střed použila třpytivě zlatý stín, který protáhla směrem k obočí, vnější koutek pak vystínovala nejtmavším kovovým stínem. Pro efekt „otevřených“ očí nakonec použila světle hnědé linky a prodlužující řasenku. Aby rty smyslně doplňovaly obličej, zvolila Jana odstín rtěnky i konturovací tužky stejný – perleťově růžový. To dodalo Kláře mladistvý vzhled i sexappeal.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Ivy následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up, dva různé odstíny
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, zlatý, kovový a růžový stín na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Konturovací tužka na oči
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose s leskem

A co na proměnu říkala Klára?

„Prožila jsem krásný den, naučila jsem se elegantně líčit a mám účes, který jsem si přála.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Pleťové mléko Demaquillante Esentialle pro normální pleť. Pak je třeba pečlivě dočistit pleťovou vodou ze stejné řady.



  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant.
  • Po peelingu naneseme masku na první vrásky Les Autentiques-Anti-Rides.


Odličování očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres
  • Na rty pak naneseme balzám Hydratation 24 protection Levres.
  • Design Patch Yeux
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Hydratation 24 Controle.
  • Večer pouze sérum proti prvním vráskám Les Autentiques serum.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: