Změnu image Jitka bere jako výzvu. Myslí si, že ženy by se o sebe měly starat v každém věku a razantní proměnu vyzkoušet alespoň jednou v životě.

Před proměnou...

Jitka je momentálně nezaměstnaná. Přesto nezahálí a denně vyhledává nové pracovní příleži-tosti, které se nabízejí v obchodě a službách. Mezi její koníčky patří procházky se psem, turis-tika, plavání, internet, vaření a cestování. Často létá do Ameriky, kde má část rodiny a přítele.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy jsou silně zvlněné až jemně zakudrnacené, přitom téměř vždy stabilní a silné. Bohužel jsou tak suché, že vypadají neživě, bez lesku a energie. Cílem proměny tedy bude ošetřit vlasový film, oživit barevný odstín a dodat vlasům pohyb a lehkost.

Kadeřnice Bára se s Jitkou nejdříve dohodla na barvě. Půjde totiž o razantní změnu, která zcela změní původní vzhled. Nakonec se tedy domluvily na By Fama melíru blue action s medium vyvíječem a Plurol přelivem.

Stříhalo se stupňovitě, vepředu do ofiny. Sestřih sluší ženám každého věku, které si potrpí na klasiku. Bára nakonec nanesla pěnové tužidlo a předsušila vlasy fénem. Za sucha pak dostříhala ofinu a některé linie kolem obličeje. Nakonec celé vlasy vyžehlila a zafixovala trochou spreje.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Paní Jitka má zralou pleť, která vyžaduje pravidelnou péči a speciální kosmetické přípravky. Kvůli mastné struktuře jsou viditelné nedostatky, celkový dojem není zrovna ideální. I taková pokožka však má své výhody – je vypnutější, bez četných vrásek.

Jitku také zajímalo, jak by mohla vylepšit denní make-up. Vizážistka Jana jí proto přiblížila základní kroky v ošetření pleti a nanesení podkladového krému a korektoru. Poradila i to, jaké odstíny by měla používat a čemu by se měla vyhnout, aby líčení zbytečně nepřidávalo roky.

„Pokud máte zapadlejší oči nebo převislá víčka, kupte si oční stíny s nestíratelným efektem a kvalitně zpracujte podklad. To znamená nanést make-up i přes oční víčka a přepudrovat,“ radí Jana, která stejně postupovala i při líčení Jitčiných očí. Na horní víčko nejdříve nanesla krycí krém, kterým vykryla i kruhy pod očima. Pak okolí lehce přepudrovala jemným pudrem. Štětcem nanesla na celé horní víčko světlý meruňkový odstín a rozetřela ho do ztracena. Šedivým stínem ještě zvýraznila vnější koutek a hnědou tužkou nakonec dokreslila i obočí. Rozjasnila tím pohled a docílila tak přirozeného a zdravého vzhledu.

Rty Jana nakonec jemně obkreslila a vyplnila červenou rtěnkou s gelovým leskem.

Kadeřnice Bára pak stylingem doladila poslední detaily na vlasech a paní Jitka se mohla přichystat na závěrečné focení.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Jitky následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, kovový, meruňkový stíny na oční víčka
Mascara envoutant – zhušťující řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose s leskem

A co na proměnu říkala Jitka?

„Každé ženě bych takovou proměnu doporučila. Mám skvělý pocit, který mě povzbudil a dodal energii.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Eau Demaquillante – expresní odličovač a tonik 3v1 pro obličej a oči s extrakty čaje.


  • Zelená voda Tonique Purifiant.
  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant.
  • 1x týdně vyhlazující a oživovací masku Masque visage anti-rides.

Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres – zklidňující a otoky zmírňující odličovač očí a rtů 2v1 s extrakty čaje.
  • Liposomový krém Cure de Vitalite pro vyživení pleti do hloubky v průběhu jejího odpočinku. Intenzivní oční krém a.g.e design visage/nuit.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Nutri Hydra Controle, který se díky konzistenci podobající se fluidu krásně vstřebá do pleti a nezanechá pocit hutnosti.
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: