Jitku hlavně zajímalo, co je ještě možné udělat s jejími vlasy. Účesů prý měla na hlavě několik, ale poslední dobou raději zůstává u toho, který je pro ni praktický a nenáročný na úpravu. My jsme jí ale při proměně ukázali, že tohle všechno jde skloubit i s elegancí a moderním stylem.

Před proměnou...

Usměvavá Jitka je momentálně nezaměstnaná. Volný čas ale dokáže skvěle využít. Na nějakou dobu se přestěhovala na chalupu do Krkonoš, kde se svým pejskem nejraději chodí po horách a lyžuje. Dříve pracovala ve výrobně u jedné japonské firmy, která ale vlivem ekonomické krize koncem roku zkrachovala. Po zimě by se Jitka chtěla do zaměstnání vrátit a třeba se i něco nového naučit.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Kadeřnice byla od začátku rozhodnutá, že udělá krátký sestřih a razantně změní i odstín, díky němuž by Jitka měla působit více žensky a přirozeněji. Tento účes se tak bude hodit i k jejímu jemnému obličeji a prospěje i samotným vlasům.

Bleachovou lázní (kúra na rychlé odstranění stávající barvy, pozn. red.) nejdříve Linda stáhla původní fialovou barvu. Až pak mohla natřít odrosty novým, tmavě hnědým odstínem. Po rychlém umytí a vysušení ještě na zbytek vlasů aplikovala popelavou hnědou, která celou „kolokaci“ doladila do přirozeného zabarvení.

Střih pak probíhal poměrně složitým způsobem. Po stranách a na šíji se vlasy výrazně zkracovaly a směrem k temeni prodlužovaly. Důležité bylo také stupňovité přistřihování „natupo“ po celém obvodu, aby se vytvořil správný tvar. Roztřepená ofina tím spadla ke straně. Účes se pak tvaroval docela jednoduše. Lindě stačilo rozetřít vlasový krém v dlaních, vjet do vlasů a nakonec načechrat špičkami prstů ofinu a konečky.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Vizážistka se snažila Jitce přiblížit, jak ještě jinak barevně vylepšit její denní make-up. Jitka se totiž líčí stále stejně za použití jen konturovací tužky a zdravíček. Na obličej ošetřený denním krémem pro zralou pleť tedy Jana nejdříve nanesla podkladový krém v barvě pleti. „Vyhněte se příliš tmavým odstínům, jinak si zbytečně budete přidávat roky,“ radila zároveň Jitce v průběhu prvních kroků. Kruhy pod očima pak vizážistka vykryla světlým korektorem na oční okolí a prsty ho rozetřela do ztracena. Hnědou tužkou zvýraznila i obočí, což bylo k celkovému nalíčení zapotřebí.

Jitka má vlivem nošení brýlí mírně zapadlé oči. Jana proto použila stíny s nestíratelným efektem a kvalitně zpracovala celý podklad. To znamenalo, že nanesla make-up i přes oční víčka a důkladně je přepudrovala.

Na pohyblivé víčko pak aplikovala stín v barvě hnědé a měděné, a to až téměř k obočí. Tím prozářila a otevřela celý pohled. Dokonalého vzhledu se pak docílilo opakovaným nanesením prodlužující řasenky. Nakonec ještě Jana vykreslila rty hnědorůžovou rtěnkou a na lícní kosti nanesla bronzová zdravíčka.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Jitky následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, kovový, měděný stín na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose s leskem

A co na proměnu říkala Jitka?

„Díky proměně se cítím skvěle. Něco takového jsem měla vyzkoušet už dávno.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Eau Demaquillante – expresní odličovač a tonik 3v1 pro obličej a oči s extrakty čaje.


  • Kromě pravidelné návštěvy kosmetického salonu, kde intenzivní péči obstarají za vás, se mů-žete spolehnout na Gommage Fondante – druh neabrazivního peelingu, který jemně odstraňuje odumřelé buňky, ale díky jeho lehké struktuře ho může používat každý týden.
  • Nutri Hydra Nuit pro celkovou hydrataci, který se doplní maskou Masque Creme Hydran.

Odličování očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres – zklidňující a otoky zmírňující odličovač očí a rtů 2v1 s extrakty čaje.
  • Oživující a vyhlazující maska PAYOT, která je prakticky vpravena do polštářku.
  • Design Patch Zeus.
  • Intenzivní oční krém a.g.e design visage/nuit.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Krém Nutri Hydra Control.
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: