Do proměny se Iva dostala jako náhradnice. Byť vůbec netušila, jak vše bude probíhat, obavy na sobě nenechala znát. „S účesy i barvami mám dostatek zkušeností, takže naopak ocením další velkou změnu. Na hlavě jsem měla snad úplně všechno – od krátkého ježka až po dlouhé vlasy do pasu. Původní barvu mám blond, ale nikdy jsem u ní dlouho nezůstala. Líbí se mi černý nebo tmavě hnědý odstín,“ popsala nám Iva své experimenty s vlasy.

Před proměnou...

I když Iva se změnami image nešetří, s prací a koníčky to má jinak. Raději zůstává u toho, co ji baví a v čem je dobrá. Po vystudování obchodní akademie začala pracovat jako obchodní zástupce pro firmu zabývající se stavebnictvím. Zaměstnání si velice pochvaluje a ráda by se v něm v budoucnu i více realizovala a vyvíjela. Iva je velice aktivní a volný čas věnuje převážně sportování. Už několik let hraje závodně florbal a „vyběhala“ se až do druhé ligy žen. V zimě pak preferuje lyže a v létě kolečkové brusle.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

„Iva je sportovní slečna, které bude slušet jednoduché prosvětlené mikádo s ofinou,“ konstatovala kadeřnice Bára. „Tenhle účes je mnohostranný, proto v módě patří ke klasice, kterou si většina žen pochvaluje. Iva má navíc silné vlasy, které rostou rovně, takže jednoduchá úprava je zaručena,“ dodala ještě Bára.

Kadeřnice nejdříve dobarvila odrosty a pak na vrchní vrstvu aplikovala světlé melíry. Aby byl barevný tón ještě intenzivnější, nanesla Bára na všechny vlasy o něco tmavší přeliv, který dodal vlasům správný odstín i lesk.

U klasického mikáda je důležité stříhání po částech natupo. Šíjová partie je vždy o poznání kratší. Tento optický klam je důležitý, aby vlasy při rovném držení hlavy vypadaly stejně dlouhé. Ofina pak spadá od spánku ke spánku do výše obočí úplně rovně. Při závěrečné stylingu stačilo, že Bára přidala tužidlo a vyžehlila vlasy všemi směry do hlavy.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Iva má chuť zaujmout i šokovat okolí. Vizážistka proto zvolila variantu, která je velkým hitem – pestré líčení „crazy“ typu. Skvěle padne k novému modernímu účesu i k Iviným pomněnkovým očím. Zároveň zvýrazní její pohled a všude, kde se Iva objeví, bude nepřehlédnutelná. Při tomto líčení je však nutné respektovat určitá pravidla. Jana začala make-upem. Pleť musela být sjednocená a matná. Nedostatky pak vizážistka skryla korekční tyčinkou a sypkým pudrem.

Kouzlo líčení pak spočívalo v nanesení bílého stínu na celé pohyblivé víčko a rozetřením tmavšího stínu z vnějšího koutku oka směrem do středu, ven a vzhůru. Tento krok Jana opakovala přibližně třikrát, přičemž nepřekračovala pomyslnou linii, kterou tvoří spojnice vnějšího koutku a konce obočí. Nezbytné bylo i zvýraznit řasy prodlužující řasenkou a chybějící chloupky v obočí pečlivě dokreslit hnědou tužkou.

Nakonec Jana nenápadně orámovala rty světlejší konturovací tužkou. Začala vykreslením srdíčka na horním rtu a pokračovala na střed spodního rtu. Vykreslený vzor poté vybarvila narůžovělou rtěnkou s třpytivým leskem. Iva byla z nové image nadšená.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Ivy následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – zmatňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, bílý, červený stín na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Tvářenka rose
Kontura na rty + Rtěnka Rouges seduction rose s leskem

A co na proměnu říkala Iva?

„Proměna mě velice inspirovala. Myslím si, že každá žena má přednosti, o kterých třeba sama ani neví. Proto by se měla svěřit do rukou někoho, kdo jí v tomto směru poradí a pomůže.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Po odstranění make-upu je vhodné použít Eau Demaquillante Expres, který pomocí tampónků nanášíme na obličej a krk, a to lehkými pohyby směrem ven a nahoru.



  • Hydrofluide – silně hydratační sérum pro maximální hydrataci
  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant


Odličování očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres – zklidňující a otoky zmírňující odličovač očí a rtů 2v1 s extrakty čaje.
  • Na oči je vhodné používat preventivní oční krém na první vrásky Rides Relax Regard.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Každé ráno doporučujeme ošetřit obličej a krk purifikační zelenou vodou, která stáhne mastnotu a krásně pleť zmatní a vyhladí, přestože neobsahuje žádný alkohol.
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: