Irenku nebylo nutné dlouho přemlouvat. Proměny na internetu sleduje a celý projekt se jí moc líbí. Proto ihned souhlasila a přispěchala do salonu. Zrovna má po zkouškách, takže jí podobná relaxace přijde vhod...

Před proměnou...

„Byla jsem už na několika proměnách. Někdy to dopadlo skvěle, jindy tolik ne. Přesto to byl vždy hezký zážitek, tak proč si ho nezopakovat,“ říká Irenka, která sama experimentovala hlavně s barvami. Jeden čas byla blond, pak zrzavá i černovlasá. Před rokem se však vrátila k původní barvě – hnědé, u které by i ráda zůstala. Drží se i dlouhých vlasů, protože si je pokaždé může upravit, jak se zrovna hodí. „Ráno je můžu stáhnout jen gumičkou a jít do školy,“ dodává.

Irenka studuje prvním rokem ekonomku v Praze a právě složila i své první zkoušky. Teď jí proto zbývá trocha času věnovat se sobě a svým zájmům. Ráda lyžuje, chodí do přírody, surfuje na internetu a někdy do noci „paří“ počítačové hry. K jejím koníčkům patří i vaření, fotografování a móda.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

„Vlasy jsou v zásadě zdravé a elastické. Dají se dobře upravovat i za mokra a bez problémů česat. Přesto mají mírnou tendenci se mastit, proto je tentokrát vhodné zvolit účes bez náročných úprav, aby se vlasy daly každý třetí den mýt,“ konstatovala Linda. S tímto návrhem souhlasila i Irenka, a proto se kadeřnice mohla pustit do práce.

Linda sjednotila barevný odstín vlasů jemným čokoládovým přelivem, který dodá lesk a eleganci. Po umytí začala s úpravou střihu. Ten nebyl nijak náročný, šlo jen o zastřižení konečků do jedné linie a vyrovnání nerovností v oblasti obličeje. Tím vzniklo minimální odstupňování, které bude držet bohatý tvar.

Nakonec kadeřnice vlasy vysušila přes kulatý kartáč a vyžehlila je do rovna.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Pro nalíčení Ireny si vizážistka Jana vybrala denní přirozený make-up, který se skvěle hodí do zaměstnání, školy i pro případy, kdy bude Irena chtít vypadat „pěstěně“ mezi lidmi. Skvěle podpoří její přirozenou krásu a pleť bude mít sametově hladkou. Navíc při pravidelné aplikaci (tréninku) zabere líčení jen deset minut, což většina žen velmi ocení.

Irenka nosí už několik let dioptrické čočky. Jana jí proto nejdříve projasnila oči světlým korektorem, který v paprscích zpracovala do podkladového krému. Pro dokonalý odstín ještě použila jemný fixační pudr, který pleti dodal lehce třpytivý nádech.

Při líčení se Jana snažila zachovat mladistvou křehkost, proto použila jen přírodní světlé odstíny. Jejich kombinace bude krásně ladit s barvou očí. Pěnovým aplikátorem tedy Jana nanesla zvolený světlý stín na celé pohyblivé víčko a rozetřela ho měkkým štětcem. Poté aplikovala tmavší, hnědo-zlatý stín z vnějšího koutku oka směrem do středu. To opakovala, dokud nedocílila potřebné sytosti.

Pro krásné zářivé a mokré rty Jana zvolila lesk ve dvou barevných variantách – béžový a ostružinový odstín, který rty ještě více zvýraznil.

O finální úpravy se před závěrečným focením postarala kadeřnice Linda. Irenčiny vlasy lehce pročesala a perfektní styl jim dodala trochou fixačního mléka.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Ireny následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující podkladový krém
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr s třpytivým nádechem
Paupiéres velours – podkladový a hnědo-zlatý stín na oční víčka
Mascara envoutant – řasenka
Tvářenka bronz
Lesk na rty – béžový, ostružinový

A co na proměnu říkala Irena?

„Věci nemusejí být komplikované. Dnes jsem se o tom přesvědčila. Stačí jednoduchá, dobře promyšlená úprava a ženu to hned udělá hezčí.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Pleťové mléko Demaquillante Esentialle pro normální pleť


  • Hydrofluide – silně hydratační sérum

Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Používáme stejné mléko (Demaquillante Esentiele) a na rty pak naneseme balzám Hydratation 24 protection Levres
  • 2x týdně preventivní oční krém na první vrásky Rides Relax Regard
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Očistit pleť růžovou pleťovou vodou Lotion Essentielle a poté použít Hydratation Controle 24
  • Odlíčit pleť Démaquillant Essentiel a opět použít Hydratation Controle 24

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: