„Nápad, že bych se přihlásila do proměny, přišel docela nedávno. Děti už jsou velké a já bych si chtěla najít novou práci. Ráda bych byla zase více mezi lidmi,“ říká sympatická Hanka.

Před proměnou...

Hanka pochází z Moravy, ale už mnoho let žije v Praze. Ráda by si našla zaměstnání v administrativě, ale nebrání se ani návratu k původní profesi učitelky. Ve volném čase ráda čte, vaří a chodí s pejskem na procházky.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Paní Hanka má ráda osobitý styl a podle toho také volí odstín vlasů a jejich střih. Baví ji moderní účesy, které se jednoduše upravují a vypadají i za nečasu dobře. Kadeřnice Veronika se proto rozhodla pro kontrastní melír a prostříhané mikádo. Tento účes sluší ženám, které chtějí jít s dobou a rády se líčí. Navíc dobrý tip!: Krátké účesy s ofinou vás vždy udělají mladší!

Veronika nejdříve ztmavila odstín vlasů ze světle hnědé do čokoládové. Pak v určitých etapách nanesla červené pláty. Celkové zabarvení dodá vlasům překrásný lesk a extravagantní styl. Stříhalo se od pěšinky po straně na tupo k úrovni brady, a to po částech. Kadeřnice přitom držela jednotlivé prameny trochu od hlavy. Smyslem této techniky je, že vrchní vlasy jsou o po-znání kratší. To opticky přidává na objemu. Na rovnou a hustší ofinu nad čelem Veronika oddělila centimetr vlasů a třásnitě je sestříhala.

Při tvarování účesu stačilo vlasy vysušit přes kulatý kartáč, přežehlit a odspodu nastříkat na špičky lak. A Hanku si hned mohla vzít na starost vizážistka Jana...

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Hanka má čistou hladkou pleť, která odolává nepříznivým vlivům a symptomům stárnutí. Patrné jsou pouze mimické vrásky, kterých se ale běžnou péčí stejně není možné vyvarovat. Sázkou na jistotu tedy bylo duhové líčení, které dotvoří celkový vzhled jemné elegantní dámy.

Na odlíčenou pleť Jana nejdříve nanesla denní krém a světlý make-up, který oživila třpytivým pudrem. Při líčení očí se inspirovala blankytně modrou oblohou. Na celé pohyblivé víčko apli-kovala bílý stín a jemnými tahy ho rozetřela do ztracena. Vnější koutek horního víčka pak vystínovala tyrkysově-modrým odstínem, čímž docílila výraznosti a dodala líčení originalitu.

Lícní kosti Jana nakonec vytvarovala pomocí bronzové tvářenky. Ta podpořila přirozenou bar-vičku a výraz v obličeji. Na řadě byla už jen poslední úprava vlasů a paní Hanka se mohla těšit na závěrečné focení.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Hanky následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, bílý, modrý stín na oční víčka
Mascara envoutant – zhušťující řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose

A co na proměnu říkala Hanka?

„S proměnou jsem velmi spokojená. Účes je moderní, slušivý a líčení mou pleť příjemně rozzářilo.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes Express tonik.
  • Lotion Essentielle.

  • Kromě pravidelné návštěvy kosmetického salonu doporučuji dvakrát až třikrát týdně nanést na celý obličej, krk a dekolt Masque Creme Hydratant.
  • 1x týdně vyhlazující a oživovací masku Masque visage anti-rides.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres – zklidňující a otoky zmírňující odličovač očí a rtů 2v1 s extrakty čaje.
  • Liposomový krém Cure de Vitalite pro vyživení pleti do hloubky v průběhu jejího odpočinku.
  • Intenzivní oční krém a.g.e design visage/nuit.
  • Rides Relax Regard – doporučuji používat ráno i večer jako prevenci proti vráskám.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Nutri Hydra Controle, který se díky konzistenci podobající fluidu krásně vstřebá do pleti a nezanechá pocit hutnosti.
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: