I když Hanka ráda zajde ke kadeřníkovi či kosmetičce, na experimenty jí moc času nezbývá. Je hodně pracovně vytížená. Když má volno, raději se věnuje rodině či zálibám. Tentokrát ale dala na výzvu své dcery a svěřila se do rukou profesionálních vizážistů.

Před proměnou...

Hanka je zaměstnaná jako personalistka v potravinářském řetězci. Práce je to prý různorodá a někdy extrémně časově i psychicky náročná. Hanka má denně na starosti pohovory s mnoha lidmi a vyřizuje dokumentaci a další potřebnou administrativu na počítači. Její přítomnost je potřebná i při jednáních či styku se zaměstnanci. Jak ale říká, rutina to není. Práci má ráda a neměnila by ji. Volného času má ale Hanka málo. Víkendy pak tráví v přírodě, nebo pomáhá své dceři s pořádáním fotografických výstav – umění je totiž jejím velkým koníčkem.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Hančiny vlasy jsou poměrně pružné a kvalitní, přesto jim chybí patřičná lehkost a šmrncovní tvar. Všimla si toho i naše kadeřnice Mirka Nováková. „Móda si oblíbila přirozený vzhled. Vlasy se volně vlní kolem tváře, na uzdě je drží jen ofina nebo sponky. Přesto je třeba dávat si pozor! Aby se dosáhlo bohaté, ale zkrocené hřívy, je nutné přizvat na pomoc široký kartáč, fén, popřípadě i žehličku a lak,“ upozornila Mirka, která měla výhrady také k Hančině barvě. Odstín je totiž vybledlý a nepříjemně se odráží v její pleti.

Mirka se sice rozhodla, že zachová přírodní odstín, ale nebála se zároveň oživit zadní partie tmavším hnědým melírem. Výslednou barvu pak ještě přetřela světlým přelivem, který tak dal vyniknout zabarveným mutacím.

U střihu bylo důležité, aby vlasy získaly potřebný tvar a moderní styl. Více se zkracovalo u krku, aby se dosáhlo postupného objemu. Vrchní vlasy pak byly o něco kratší a pěšinka seděla vysoko, proto jedna vrchní partie spadala dokola v lehkém oblouku. Mirka ještě lehce trochu poupravila ofinu a několik pramenů sestříhala tak, aby do sebe zapadaly.

Účes se tvaroval jednoduše. Mirce postačil kulatý kartáč, přes který všechny vlasy postupně vyfoukala, a modelovací pasta s trochou fixačního spreje, který vlasům dodal uhlazenost.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Jaro přiválo nové styly líčení, které v sobě snoubí přirozenost a jemnost. A vizážistka Jana se rozhodla vyzkoušet novinky právě na Hance. „Tento nový make-upový trend Hance vyloženě padne a zvýrazní její přednosti – velké oči a plné rty.“
Po drobné retuši obočí si Jana na hřbetu ruky namixovala dva odstíny rozjasňujícího krycího krému. Světle hnědou bázi aplikovala na celou pleť – od středu směrem ke stranám obličeje. Lehký a svěží nátěr poté vykouzlila pomocí smetanově barevného pudru, který navíc mírně zvýraznila světle růžovými zdravíčky.

Na vystínování očních víček Jana použila jen jemné přírodní odstíny. Pěnovým aplikátorem nanesla trochu bílého stínu na pohyblivé víčko lehce nad ohyb – a rozetřela ho směrem vně a nahoru. Tenkým plochým štětečkem pak pomocí tmavého stínu vykreslila dolní linii oka a rozetřela ho nahoru do ztracena.

Výrazné rty Jana zkombinovala s „nahou! pletí. Nejdříve je ohraničila světlou konturovací tužkou, pak je vyplnila světlou, až nenápadnou rtěnkou.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – podkladový make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – kovový a bílý stín na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Rtěnka Rouges seduction rose
Kontura na rty
Tvářenka rose

A co na proměnu říkala Hanka?

„Musím říct, že se mi účes i líčení líbí. Jsem ráda, že jsem se nechala přemluvit a vyzkoušela něco nového.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Revitalizační tonik bez alkoholu Lotion Essentielle.

  • Gommage Fondante - druh neabrazivního peelingu, který jemně odstraňuje odumřelé buňky, ale díky jeho lehké struktuře ho můžete používat každý týden.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux et Levres – pleťová voda na oči a rty pro jemné odlíčení.
  • Remoderační sérum a.e.g. kompenzační komplex dising lift, Nutricia ultra riche nuit.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Po očištění pleťovou vodou naneseme krém Design na den s vyhlazujícími účinky, pod který ale nejdříve aplikujeme sérum Design. Spolu s krémem vytvoří dokonalou ochranu pokožky na celý den.
  • Po odlíčení řadou Demaquillant naneseme liposomový krém Cure de Vitalite pro vyživení pleti do hloubky v průběhu jejího odpočinku.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: