Drahomíra pochází z Brna a po dlouhém manželství je sama a ještě k tomu bez práce. I to vše je důvodem, proč by se ráda „vylepšila“ a zvedla si sebevědomí.

Před proměnou...

„Když vidím v nějakém časopise proměnu, jen tiše závidím. To snad ani není možné, aby se jen pomocí líčení a změny oblečení z obyčejné ženy stala téměř modelka. Chtěla jsem se proto podobné proměny zúčastnit,“ říká dáma, kterou proměna lákala i z dalších důvodů.
Od mládí se líčí a češe prakticky stejně, což se dnes nenosí. Navíc jí před nějakým časem po-kleslo sebevědomí, protože po 29letém manželství od ní odešel muž. „Už je to pět let a stále s tím nejsem vyrovnaná. A protože mi bylo smutno, před dvěma lety jsem si našla přítele. A to je další důvod, proč jsem si přála změnu.“

Aby toho nebylo málo, v červnu dostala v práci výpověď z důvodu snižování počtu zaměst-nanců a zatím se jí nepodařilo najít si nové zaměstnání. Pracovala jako zdravotní laborantka a ráda by se k této činnosti ještě vrátila, takže nová image by jí také mohla pomoci. Volný čas pak Drahomíra tráví nejvíce na zahradě, četbou, vařením a pečením.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Drahomíra má vlasy promelírované a ve spodní části podbarvené. Podobné kontrastní barvení jim neprosívá a nepůsobí přirozeně. Chtělo to proto radikální změnu, která účes oživí, bude vhodná pro každodenní používání a vlasům dodá lesk a pružnost.

Kadeřnice Veronika nabídla Drahomíře celkovou změnu barvy, která vyrovná barevně odlišné části a sjednotí je do čokoládového odstínu (Kadus 6/0 a 6/77). V přední části pak kadeřnice ještě lehce prosvětlila některé pramínky světlými pláty, které jsou ideální pro nastávající období.

Při střihu bylo důležité, aby hluboká roztřepená ofina spadala od vírku na temeni. Jde o trik, který dělá účes opticky plnější. Veronika strany k horní hraně uší stupňovitě sestříhala a kotle-ty jen lehce efilovala, což je dělalo pěkně plné. Nakonec délku vlasů na temeni hlavy zkrátila asi o sedm centimetrů a šíjovou partii sestříhala na úzko a lehce roztřepila. Konečný styling sestával z foukání a žehlení v přední části. Do jemných vlasů se pak vetřelo trochu pěny a konečky Veronika upravila fixačním sprejem. A jde se na líčení…

S vizáží poradí vizážistka

„Drahomíra má zralou pleť bez větších nedostatků. Občas ji sice trápí nějaký pupínek, ale to se pravidelným používání peelingu brzy zlepší,“ konstatovala vizážistka Iva a doporučila decentní líčení pomocí zářivých světlých stínů, které oči zvětší a zvýrazní.

Na obličej ošetřený vyhlazovacím sérem nanesla vizážistka make-up a okolí očí ošetřila roz-jasňovačem a světlým korektorem. Pleť pak zafixovala tuhým pudrem i přes oční víčka, aby se oční stíny lépe roztíraly. Závěrečné tahy vedla shora směrem dolů – tím usměrnila jemné chloupky na obličeji.

Na obličej ošetřený vyhlazovacím sérem nanesla vizážistka make-up a okolí očí ošetřila roz-jasňovačem a světlým korektorem. Pleť pak zafixovala tuhým pudrem i přes oční víčka, aby se oční stíny lépe roztíraly. Závěrečné tahy vedla shora směrem dolů – tím usměrnila jemné chloupky na obličeji. Rty se líčily konturovací tužkou, kterou Iva obkreslila celý obvod. Začala uprostřed horního rtu vykreslením srdíčka a pokračovala ke koutkům. Celé rty pak vybarvila světle perleťovou rtěnkou. A aby pleť působila v chladném počasí zdravě, posledním krokem líčení byla bron-zová zdravíčka jemně rozetřená pod lícní kostí.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Drahomíry následující přípravky dekorativní kosmetiky Shiseido

Sérum na vyhlazení pleti
Rozjasňovač očí
Kompaktní a hydratační make-up
Fixační pudr, tvářenka – světlá bronz
Rozjasňující světlé a tmavé stíny na oční víčka
Prodlužující a natáčecí řasenka Perfect Mascara
Tužka na oči (tmavší hnědá)
Rtěnka rose a kontura na rty

A co na proměnu říkala Drahomíra?

„Naučila jsem se spoustu triků, jak o sebe správně pečovat. Proměnu doporučuji opravdu kaž-dé ženě. Je to zážitek!“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Jemná a přesto účinná antibakteriální pěna Purement Nettoyant, aby pleť byla čistá každý den.
  • Eau Demaquillante Expres na obličej a krk.

  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant.
  • 2 až 3x týdně Hydrofluide – silně hydratační sérum pro maximální hydrataci

Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillante Sensation Yeux Et Levres
  • Balzám Hydratation 24 protection Levres na rty
  • Oživující a vyhlazující maska Payot, která je prakticky vpravena do polštářku.
  • Design Patch Yeux

Obličej ráno: Obličej večer:
  • Každé ráno obličej a krk ošetříme purifikační zelenou vodou, která stáhne mastnotu a krásně pleť zmatní a vyhladí.
  • Oční krém Design Begard. Na závěr pak na obličej a krk použít Design Rich Creme.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: