Daniela je svobodná a bezdětná. Podle kamarádky se podceňuje a nemá odvahu udělat se se-bou něco radikálnějšího – a to by jí přitom zvedlo sebevědomí. Danča si nakonec dala říct a rozhodla se proměnit. Požádala o změnu účesu a o odborné rady, jak se líčit a oblékat...

Před proměnou...

„Nechtěla jsem proměnu odmítnout, jsem pro každou legraci. Třeba mě to i nasměruje jiným směrem,“ říká Danča, která ráda dělá spontánní věci. Je spíše konzervativní, přesto se o sebe snaží dbát. Utrácí za kosmetiku, ráda se češe i líčí. Účes má ale stále stejný...
Dana je zaměstnaná jako hlavní pokladní v supermarketu, takže má opravdu hodně práce. O víkendech pak chodí s přáteli do kina, cestuje, čte nebo surfuje na internetu. Sama o sobě také říká, že je věčně začínající angličtinář, a když má chuť, tak se cizí jazyk učí.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Dana má normální a zdravé vlasy, které se dají dobře upravovat a bez problémů česat. Proto se dá vytvořit jakýkoliv účes, neboť vlasy nerostou ani příliš hustě, ani nejsou zvláště jemné. Bára tedy usoudila, že se k Dančiným očím bude hodit tmavší barva a světlé pramínky, které jí dodají na výraznosti a extravaganci.

Začalo se barvením. Pro melírování Bára použila světlý odstín (KADUS s šestiprocentním peroxidem a na tónování proužků, které dodají lesk 8/O). Vše se dělalo postupně nadvakrát, aby barva byla co nejefektivnější.

Bára chtěla zachovat délku vlasů, takže je jen nepatrně zarovnala a vrchní vrstvu stupňovitě prostříhala. Vlasy tak budou přirozeně podtočené a opticky přidají na objemu. V závěru Bára použila tužidlo a vlasy vyfoukala fénem přes kartáč. Po vysušení pak ještě nanesla na konečky vlasů jemný fixační sprej a mohlo se jít na líčení.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Danča má krásné velké oči, a proto si vizážistka Jana mohla dovolit výrazné líčení, které se skvěle hodí i k brýlím nebo do společnosti.

Nejdříve však bylo zapotřebí udělat drobnou úpravu obočí a pleť sjednotit tak, aby se zakryly malé nedostatky a naopak zvýraznily přednosti. Pudr a bronzová tvářenka Danče dodaly záři-vější pohled a srovnala barevnost pleti.

Jana aplikovala několik tmavších stínů. Pěnovým aplikátorem nejdříve orámovala oči béžovým a šedým odstínem, nejvíce však ve středu oka směrem nahoru. Na vnitřní hraně očního víčka vedla linii bílým stínem, který tak nenápadně přecházel do tmavé. Pro ještě větší zářivost použila Jana zhušťující řasenku, která navíc jednotlivé tmavé přechody efektně zneviditelnila.

Jana se také soustředila na zvýraznění ladné oblé kontury rtů. Zvolila tmavší růžovou rtěnku s leskem, která dodala kulatému obličeji ženskost a záři.

Dana se rozhodla, že si před finálním focením pořídí i nové brýle. Výsledek byl naprosto dokonalý. Pojďme se tedy podívat, jak to celé dopadlo…

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Dany následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – rozjasňující make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, kovový, bílý a hnědý stín na oční víčka
Mascara envoutant – zhušťující řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose s leskem

A co na proměnu říkala Dana?

„Barva i líčení je skvělé. A nové brýle také udělaly své. Jsem nadšená.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes Express tonik


  • Zelená voda Tonique Purifiant
  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant

Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres – pleťová voda pro jemné odlíčení
  • Liposomový krém Cure de Vitalite pro vyživení pleti do hloubky v průběhu jejího odpočinku
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Nutri Hydra Controle, který se díky konzistenci podobající se fluidu krásně vstřebá do pleti a nezanechá pocit hutnosti
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Barbora Krčilová, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot