Mária se ještě donedávna zkrašlovacím experimentům raději vyhýbala. Až když jí kamarádka přihlásila do naší proměny, přišel zlom! „Je čas na pořádnou změnu. Ať to tedy stojí za to!“ prohlásila hned na začátku a poprvé v životě se s důvěrou vložila do rukou kadeřníků.

Před proměnou...

Dříve pracovala jako prodavačka elektrotechniky, dnes je na mateřské dovolené a stará se o prvorozeného syna Tomáše. Volného času jí moc nezbývá. „Veškerou energii věnuji synovi. Mám ale štěstí, že kamarádky už mají také děti, takže jdeme občas společně do kavárny nebo na pískoviště.“

Co se týče vlasové úpravy, Mária byla vždy spíše konzervativní a držela se jen jednoho účesu. „Měnila jsem jen odstíny přelivů. Proměny však sleduji už delší dobu a pokaždé se mi líbily, takže nemám obavy to nechat pro změnu na někom jiném,“ svěřila se Mária, která si během proměňování vyslechla pár cenných rad – například jak o vlasy efektivně pečovat, nebo jak si je jednoduše upravit sama, aby byla stále šik.

„Těším se také na rady vizážistky, protože to s make-upem moc neumím a nikdy jsem se nelíčila. Ocenila bych, kdyby mi doporučila, co mi sluší a jak můžu své přednosti zvýraznit a drobné nedokonalosti zakrýt,“ požádala naše profíky Mária, která chtěla proměnou překvapit i manžela, který prý každou změnu rád ocení.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Mária má polodlouhé vlasy s tmavším přelivem, jejichž barva byla značně vymytá a odrostlá. Kadeřnice Veronika se rozhodla pro rozjasnění účesu tmavším barevným odstínem a několika světlými pramínky, které účesu dodají eleganci a šmrnc.

Po barvení a umytí přišlo na řadu rozsáhlé stříhání. Důležité bylo dodat objem na topu hlavy. Veronika proto vlasy celkově zkrátila a v přední části postupně sestříhala i podél obličejových linií. Účes tak byl odlehčený a ideální pro praktické nošení.

Na závěr se vlasy vyžehlily žehličkou a lehce natupírovaly v zadní části. Finální styling pak spočíval ve fixaci lakem.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Mária měla pleť zdravou a bez viditelných nedostatků a vrásek. Proto postačil jen podkladový krém pro zmatnění a lehký pudr pro celkové sjednocení kolem očních partií.

Vizážistka vybrala výrazné stíny, které skvěle podtrhnou Máriiny krásné modré oči. Na horní víčko Jana nejdříve nanesla bílý stín pro optické otevření a projasnění oka a pohyblivé části víček jemně potřela růžovým stínem. Řasové linie olemovala od prostřed víčka k vnějšímu koutku vínovým stínem, které nakonec lehce rozmazala.

Důležité bylo zaměřit se i na rty. Jana použila rtěnku v barvě rose, která je hodně přirozená a má navíc i lesklý nádech.

Pleť pak Jana osvěžila tvářenkou bronzové barvy.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka na nalíčení použila následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Fond de Teint Jeunesse du Visage – podkladový liftingový krém
Poudre touche finale – kompaktní pudr
Paupiéres velours – bílé, růžové a fialové oční stíny
Mascara envoutant – revitalizační řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose

A co na proměnu říkala Mária?

„Celá proměna předčila má očekávání. Jsem nadšená.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes lotion
  • Les Demaguillantes tonik
  • Pro každodenní použití doporučuji hydratační ampule HYDRO-NUTRIVES.
  • 2x týdně krém Gommage Foundant
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant fenfation
  • Prevence proti prvním vráskám Les Authentiques
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Hydration 24 Protection
  • Noční péče Payot z řady Les Authentiques

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Veronika Dřevíkovská, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot