Kvůli proměně si Pavlína dokonce nechala narůst vlasy, aby kadeřnice mohly vytvořit účes podle svého návrhu. Chtěla totiž příjemnou změnu, která jí zvedne sebevědomí, bude se líbit okolí a přinese nové poznatky z oblasti líčení a kadeřnictví.

Před proměnou...

Pavlína sice nepodléhá trendům a má vlastní styl, tentokráte však chtěla udělat výjimku. Ráda by vyzkoušela krátký a moderní sestřih s výraznou barvou. Přestože kadeřnictví navštěvuje pravidelně, na kosmetiku a make-up si nepotrpí. Líčí se jen při zvláštních příležitostech, proto se těší, že se v rámci proměny naučí něco nového. V zaměstnání totiž spíše než extravagantní styl uplatní příjemný a decentní vzhled. Pavlína totiž pracuje na technické podpoře internetových stránek www.estranky.cz, kde řeší různé dotazy uživatelů, které se týkají právě této oblasti. Ve volném čase se věnuje hlavně svému dítěti, úklidu, vaření a pečení. Ráda také čte a vymýšlí nové kulinářské recepty. A jejím velkým hobby je samozřejmě i internet..

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Lucie Shimanová, vlasové studio Twins www.vlasovestudiotwins.cz

Hned na začátku vlasové proměny přišla kadeřnice Lucka na problém, který jí neumožnil realizovat původní představu o novém účesu. Šlo o barevný odstín, který se Pavlíny nedal radikálně změnit. „Pavlína si krátce před proměnou natónovala vlasy červeným šampónem, který teď půjde těžko překrýt – pigmentace se usadila napevno,“ ukázala Lucie na nejčastější chybu žen, které preferují domácí barvení.

Kadeřnice tedy musela vycházet z červených odlesků. Pavlína chtěla být alespoň trochu světlejší, takže nejjednodušší cestou, jak docílit světlosti, byl melír.

Lucie se pustila do rozsáhlého stříhání. „Pavlína má kulatý obličej, proto na ní skvěle vynikne roztřepený účes ála hříbek,“ nechala se slyšet kadeřnice.

Vlasům tak hodně ubírala z objemu po stranách a prostříhanou ofinu nechala padnout ke straně. Šíjová partie pak byla sestříhaná na úzko a lehce roztřepená. Kontury obličeje byly hned výraznější a Pavlínu dělaly mladší.

Poněvadž má Pavlína jemné a nepoddajné vlasy, doporučila Lucie vysušení přes foukací kulmu s aplikací vzpřimovacího tužidla ke kořínkům – to aby se nezatížily délky. Vlasy pak ještě natupírovala na temeni a na závěr použila fixační lak.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová www.salonunique.cz značka PAYOT

U Pavlíny musela Jana nejdříve perfektně sjednotit barevnost pleti. Proto použila hned dva druhy krycích krémů, které tvář rozjasnily a dodaly smetanový nádech. Pro zvýraznění obočí Jana použila hnědou tužkou a jednotlivé "chloupky" načárkovala, aby docílila plnějšího tvaru. „Na léto nebo dlouhodobě je vhodné nechat si obočí obarvit odborníkem v kosmetickém salonu. Efekt vydrží až měsíc,“ doporučuje Jana.

Pro vystínování očních víček Jana použila teplé odstíny oranžové a hnědé. Na pohyblivá víčka nejdříve nanesla tmavší stíny, které rozetřela směrem nahoru a do ztracena. Do vnitřních koutků a do půlky horního víčka aplikovala ještě světle béžový stín, kterým docílila jemnosti a krásy "nahého" líčení.

Krémová zdravíčka Jana nahradila lehkým třpytivým pudrem a plné rty zvýraznila růžovou rtěnkou, aby vypadaly neodolatelně.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení následující přípravky dekorativní kosmetiky Shiseido:

  • Dlouhotrvající krém Hydration 24.
  • Korektor.
  • Fond de Teint – rozjasňující make-up, dva různé odstíny.
  • Poudre touche finale – hydratační a třpytivý kompaktní pudr.
  • Paupiéres velours – podkladový, hnědý a meruňkový stín na oční víčka.
  • Mascara envoutant – prodlužující řasenka.
  • Rtěnka Rouges seduction rose s leskem.
  • Kontura na rty.

A co na proměnu říkala Jana?

„Mám z proměny velkou radost. Líbí se mi make-up i účes.“

Vizitka kadeřnice:
Lucie Shimanová
Top vlasový specialista vlasového studia Twins
Specializace: střih – kreativní, extravagantní, klasika, barvení a avantgardní účesy
Školení: L´Oréal, školená poradkyně Kérastase

Vizitka vizážistky:
Beauty Consultant
Odborná poradkyně parfumérie Marionnaud Palác Flóra
Značka: SHISEIDO – nová prémiová řada Future Solution LX