Základní údaje

Jsem maminka 5 dětí, které se mi narodily od roku 1985 do roku 2004) a je mi 45 let. Vždycky jsem se snažila zdravě jíst a mít dost pohybu. Od mých 20 let se moje váha pohybovala kolem 60 kg. Po každém porodu jsem musela razantně hubnout, většinou tak 15 kg, což se mi vždy podařilo.

Děti jsem také vždy dlouho kojila - nejméně rok. Takže mám slušně vytahanou kůži na bříšku a prsa už mám také dost poničená, mám strije, prasklinky.

Těžko se s tím něco dělá. Třikrát týdně chodím plavat. Nyní vážím 61 kg a měřím 164 cm. Ve 37 letech mě začala zlobit štítná žláza, a já taková mlsná nimra, která baští jen střídmě, jsem náhle ztloustla na 87 kg. Myslela jsem, že mě z toho klepne!

Užila jsem si vše, co si vytrpí baculky: Od posměchu, po pohrdání, odsuzování a nezájem mužů, což jsem předtím jako celkem pěkná holka nikdy nepoznala. Tento neutěšený stav trval asi 4 roky. Brečela jsem do polštáře! Celý šatník jsem mohla vyhodit.

Po lécích na hypofunkci štítné žlázy se mi podařilo shodit 27 kg. Zůstala mi vytahaná kůže na zadku,na břiše, na rukách, prostě všude. Nepomáhá nic - plavání, cvičení.. Tak nevím, snad jen už jen ta plastika.

Ale ta je na mě příliš drahá, abych si ji mohla jen tak dovolit ze svého příjmu. Trápí mne to a ráda bych vypadala jako dřív. Chtěla bych opravit své vytahané bříško i zadeček, pak povislá a vytahaná prsa, opravit vytahanou kůži a odstranit jizvu po operaci (asi 7 cm).

No a kdybych opravdu něco vyhrála, tak si nechám i omladit obličej. Celý život jsem se věnovala dětem a rodině. Nyní jsou mí potomci téměř dospělí, tak bych se chtěla věnovat všemu, co jsem musela kvůli rodině obětovat.

Dnes je divný svět, nekouká se moc na to, kým člověk je a co má uvnitř za schopnosti. Přednost se dává těm, co vypadají skvěle. Nový vzhled by mi mohl pomoci lépe se uplatnit.