Základní údaje

Po dlouhém váhání jsem se rozhodla i já zveřejnit svůj příběh včetně fotografie. Už od mládí jsem byla silná. Postupně jsem narůstala už jen do šířky, no, dostala jsem se na 167 kg, prostě druhá Růžičková.

Byla jsem vdaná, měla dítě, bývalý manžel byl také silný, tak jsem vůbec moji váhu, dá se říct, ani nevnímala. Před pěti lety došlo k rozvodu a já si uvědomila nutnost zhubnout. Začala jsem s dietou, usilovným plaváním, cvičením u DVD, turistikou po zdejších kopcích a dostavil se úspěch – 60 kg je dole. Následky však jsou vidět na celém těle, kůže je zkrabacená všude, nejhorší je však, jak jinak, břicho a prsa.

Byla jsem letos v lednu na konzultaci u plastického chirurga, který mi sdělil, že devastace mého břicha je obrovská, že by operace byla náročná, možná by musely být i dvě, no a já bych to finančně nezvládla. Platím hypotéku na byt, finanční krize dopadá i na firmu, kde pracuji a nejsem už také nejmladší - je mi 49let.

I když jsem dokázala kila shodit a váhu už jen udržuji, psychicky to zvládám velmi špatně, před zrcadlo mohu jít jen oblečená, ve vztahu s přítelem to skřípe mojí vinou, už to vypadá na rozchod. Ani se mu nedivím, odmítám se s ním už i milovat, může mně přemlouvat jak chce, že jsme spolu kvůli jiným věcem a ne mojí postavě.

Samozřejmě že mám i zdravotní problémy - pod převisem kožené zástěry, jinak se to nedá nazvat. Od jara do podzimu se potím, takže si musím třísla stále mazat krémy a zasypávat dětskými pudry.

Jsem přesvědčená, že operace by mi určitě pomohla jak zdravotně, tak psychicky. Věřím, že bych potom překonala mé komplexy i ve vztahu k příteli, že by se za mnou lidé neotáčeli třeba v bazénu, když mám koženou zástěru v plavkách tzv. až ke kolenům, prsa až do pasu a svraštělou kůži jak stoletá babička. Já vím, doplácím nyní na to, že jsem měla obezitu, lékaři zvanou morbidní, ale stále doufám, že mi je pomoci!