Lenka nám prozradila, že nerada experimentuje a má rezervovanější postoj k novým trendům. Náš tým jí tedy předložil dvě varianty proměny – návrh necháme na ní samotné a pak jí něco doporučí naši vizážisté. Nakonec se Lenka nechala přesvědčit pro náš návrh účesu. Byla si totiž jistá, že jsme vybrali to pravé, co jí přesně padne.

Před proměnou...

Na první pohled je vidět, že Lenka o sebe pravidelně dbá, tělu věnuje dostatek času a neubližuje si špatným životním stylem. „Snažím se udělat si čas pro sebe – pravidelně cvičím, navštěvuji kadeřnictví a chodím na masáže a ošetření do kosmetického salonu. S účesem však stále nejsem spokojená,“ svěřila se nám tato příjemná dáma. A nejen účes by ráda vyměnila! Ráda by konečně našla i denní líčení, které by jí vyhovovalo v práci a zbytečně nezatěžovalo její pleť.

Lenka pracuje jako operátorka v hypermarketu na dvanáctihodinové směny. Práce a péče o děti a domácnost jí tedy zabírají většinu času. Když zbude trocha volna na koníčky, ráda rybaří, toulá se přírodou a jezdí na výlety.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Edita Kováříková, vlasové studio Twins www.vlasovestudiotwins.cz

Kadeřnice Edita zvolila jeden z největších trendů této sezóny – účes zvaný Cardo, který sluší elegantním ženám, které chtějí vypadat sexy. Střih je vhodný pro užší obličej s vysokým čelem a malým nosem. „Barvu jsem vybrala podle typu vlasů. Lenka je má narušené od melírování, jemné a bez lesku. Proto jsem se rozhodla pro tónování lehkou barvou s lehkým zesvětlením, které zvýrazní plastičnost účesu.“

Po barvení se aplikovala maska Lumino kontrast, aby vlasy získaly zpět vitalitu – aby byly hladké, elastické a pružné. Pak už se Edita pustila do rozsáhlého stříhání. Vlasy po částech zkracovala tak, že je lehce rukou odtahovala od hlavy. Tím vzniklo minimální odstupňování a účes vypadal bohatěji. Ofinu nakonec Edita sestřihla od vrchního vírku a nechal ji spadnout po celé délce čela.

Lenka ocení i nenáročnost, která je tomuto účesu vlastní. Pro dotvarování totiž postačilo vlasy vysušit, nanést ochranný olej pro lesk (antifrease lak) a vlasy lehce přežehlit. V závěru Edita ještě Lence ukázala, co všechno s vlasy může provádět a jak je vhodné se o ně starat.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová www.salonunique.cz značka PAYOT

Po vlasech následovalo líčení. Pleť paní Lenky je pěkná, bez větších nedostatků, takže nebylo zapotřebí většího ošetření ani korekce. Lenka chtěla poradit, do jaké dekorativní kosmetiky by měla investovat a jaký make-up by byl ideální do celodenního zaměstnání. Jana líčení přizpůsobila jejím požadavků a doporučila Lence hned několik kvalitních výrobků.

Lenka nepotřebuje make-up, takže Jana nanesla na pleť jen jemnou krémovou bázi. Ta přirozeně splynula s pletí, aniž by vytvořila jakékoliv ostré kontury. Následoval další krok v podobě rozjasnění. Jana použila lehkou pudrovou texturu s pěstícími ingrediencemi a UV faktorem, která působí teplým dojmem.

Po vyhlazující péči se Jana pustila do líčení očí. „Lence padnou jemné stíny v přírodních tónech. A protože má řasy krásně natočené (Lenka má na řasách trvalou), opticky je ještě prodloužím černou řasenkou.“

Lenka rovněž potřebuje odolné líčení rtů, které vydrží nejen dlouhou konverzaci, ale i spoustu hodin v klimatickém prostoru. Proto jí Jana doporučila používat tekuté rtěnky. „Jsou skvělou volbou. Po nanesení totiž zasychají a na rtech zůstává jen pigment.“

U Lenky vizážistka použila světle růžový odstín, který nanesla pomocí štětečku. Aplikace se totiž neobejde bez precizního tahu, který barvu ze rtů nepustí.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Lenky následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

  • Dlouhotrvající krém Hydration 24.
  • Fond de Teint – rozjasňující báze.
  • Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr.
  • Dior – zlaté stíny na oční víčka.
  • Mascara envoutant – prodlužující řasenka.
  • Tvářenka bronz.
  • Rtěnka rose s leskem.

A co na proměnu říkala Lenka?

Z proměny jsem nadšená. Je to pro mě ideální start do nového života.“

Vizitka kadeřnice:
Edita Kováříková
Top vlasový specialista vlasového studia Twins
Specializace: střih – kreativní, klasika a barvení
Školení: L´Oréal, školená poradkyně Kérastase

Vizitka vizážistky:
Beauty Consultant
Odborná poradkyně parfumérie Marionnaud Palác Flóra
Značka: SHISEIDO – nová prémiová řada Future Solution LX