Dřív se líčila výrazně a nápadně se oblékala, zkrátka nebála se pozornosti kolemjdoucích, někdy svým vzhledem prý i záměrně lehce provokovala. Vlasy si však ještě nikdy nebarvila. V současné době dává přednost pohodlí - také proto se obléká hlavně do lnu a dalších přírodních materiálů a líčí se pouze lehce a příležitostně.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Veronika Pálová, kadeřnictví Da Vinci www.kadernictvi-davinci.cz

Na úplném začátku použila kadeřnice Veronika regenerační balzám pro zdravý vzhled vlasů.

Olga je přírodní typ a odmítala barvu, nakonec se však s Veronikou dohodla na kompromisu a společně vybraly měděný melír, aby jí vlasy oživil a dodal jim lesk.

Týden před proměnou se Olga bohužel nechala ostříhat od kamarádky, takže střih bylo možné pouze lehce upravit. Na závěr si ještě nechala od Veroniky poradit, jaké přípravky použít a jak vlasy vyfoukat pro větší objem.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Zdeňka Boušková, www.pei-team.cz, značka Laurendor a Stageline

Vizážistka Zdeňka zvolila liftingový krém jako podklad, dále vklepala do obličeje speciální make-up Coverderm, který nevytváří vrstvy. Olga nosí brýle na blízko, které zvětšují, čemuž je třeba přizpůsobit líčení: vhodné jsou v tomto případě tmavší stíny, které oko opticky zmenší. Zdeňka vybrala univerzální kouřové oční stíny - nejprve nanesla tmavší antracitové, které pak rozjasnila bílými.

Zároveň na spodní linku nanesla víc lesku. Rtěnku zvolila výraznou, ale rty přepudrovala přes ubrousek, aby se výsledný dojem zjemnil. Nicméně Olga se přesto cítila poněkud "zmalovaná". Když ovšem uviděla výsledný snímek na displeji fotografa, uznala, že vizážistka intenzitu odhadla dobře a že se nemusí barev na obličeji (ani oblečení) vůbec bát.

Před proměnou a po proměně...

A co na proměnu říkala Olga?

„Sama bych se k takové úpravě neodhodlala.“

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení následující kosmetické přípravky:

  • Liftingový krém značky Stageline.
  • Make-up Coverderm.
  • Tužka na obočí Laurendor.
  • Antracitový a bílý stín na oční víčka Laurendor.
  • Černá řasenka Laurendor.
  • Tmavě červená rtěnka Laurendor.
  • Jemný pudr Laurendor.
  • Starorůžová tvářenka Laurendor.
  • Kontura na rty Laurendor.