Romana chodí každý měsíc na kosmetiku, ale vlasy si nechá stříhat jen jednou za čas. Pro dosažení lepšího tvaru používá žehličku. Do práce se líčí decentně, do společnosti výrazněji. Vlastní je jí sportovní i elegantní oblečení. Nemá ráda zavalené skříně. Když si koupí nový kousek, prý automaticky jiný starší ze svého šatníku vyřazuje. A co ji čekalo ve škole make-upu Surface?

Make-Up:

Ilona Rubešová, škola make-up Surface

Vizážistka Romaninu pleť vyčistila tonikem Bioderma, poté nanesla hydratační podklad pod make-up od značky Maqpro – Make-Up Mixer. Beauty blenderem aplikovala hydratační make-up, odstín 02 od Maqpro. Na pokrytí nedokonalostí pleti a zafixování podkladu použila matující Matt Make-up Maqpro. Na zmatnění T-zóny použila trochu transparentního pudru Maqpro. Tmavě hnědým pudrem se snažila zkorigovat tvar obličeje a přiměřeně ho vykreslit a zúžit matným bronzujícím pudrem od Maqpro. Vykreslila linii obočí, pod obočí nanesla pastelový stříbřitý stín na rozjasnění oblasti. Poté vykreslila celé víčko postupně od nejsvětlejšího po nejtmavší stín. Všechny stíny byly značky Maqpro, Ilona postupovala od stříbřité ve vnitřním koutku přes zlatou, růžovou až po teple hnědou. Vnější koutek zdůraznila tmavě hnědou tužkou, vytvořila linku, kterou zafixovala tmavě hnědým stínem Maqpro. Poté nanesla řasenku, oko přitom chránila pomůckou Mascara Shields, aby se maskara neobtiskla na víčko. Vyčistila oblast pod očima, nanesla krémový korektor lososové barvy Maqpro, následně oblast pod očima přepudrovala transparentním pudrem pro fixaci a zabránění obtisknutí řasenky.

Následovalo nanesení tvářenky v příjemné lososovo-růžové barvě, která obličej rozsvítila. Na závěr linii rtů pročistila korektorem a nanesla tužku na rty v barvě odpovídající rtům. Rty vyplnila lososově-růžovou matnou rtěnkou a na střed rtů vklepala kapičku lesku pro hydrataci.

Vlasy:

Angelika Faltýnková, škola make-up Surface

Romana byla nedávno u kadeřníka, takže měla na vlasech jemný přeliv tón v tónu, který dodá vlasům lesk. V současné době si nechává ofinu narůst v patku. Ačkoliv má Romana vlasy husté a kvalitní, konečky jsou příliš tenké a slabé, jelikož jsou prostříhané. Proto Angelika vlasy nepatrně sestříhala, aby působily vyrovnaným hustým dojmem. Vyfoukala je přes velký kartáč a na závěr zalakovala.

Styling:

Michaela Stabrynová, škola make-up Surface

První outfit zvolila stylistka v lehce romantickém stylu, v aktuálním trendu 60. let. Protože Romana vypadá jako panenka, podtrhla tento vzhled růžovými šaty v áčkovém střihu se zdobením u výstřihu. Aby celkový vzhled nepůsobil příliš sladce, přidala džínový křivák a neutrální černobéžové boty na podpatku. Náramek v imitaci růžového zlata a barevná kabelka celek hezky doplnily.

Romana se Míše svěřila, že moc nenosí sukně (ostatně na proměnu dorazila v džínech a triku), proto chtěla ukázat, že i v sukni vypadá dobře. Druhý outfit zvolila v aktuální červeno-modro-bílé kombinaci. Proužkovaný top vybrala proto, že pruhy jsou jedním z velkých jarních trendů. Červená sukně outfit hezky barevně doladila a neutrální sako se zdobením na ramenou dodalo oblečení mladistvý šmrnc. Boty a kabelku volila v neutrálních odstínech. Na krk přidala velký náhrdelník, který zbytek outfitu pěkně doplnil.

1. outfit: pudrové šaty 999 Kč, bunda 649 Kč, boty 649 Kč (vše F&F), kabelka 499 Kč (Takko), náramek 169 Kč (F&F)
2. outfit: sukně 569 Kč (F&F), top 399 Kč (Lindex), sako 649 Kč, kabelka 599 Kč (oboje F&F), náhrdelník 399 Kč (Lindex), boty 799 Kč (F&F)