Slečna Michala je sportovkyně tělem a duší, takže pravidelné návštěvy u kadeřníka prostě neřešila. Teď se ale rozhodla, že by bylo příjemné po dlouhé době vypadat jinak. „Končím školu a půjdu pracovat, takže si myslím, že by to chtělo nějakou velkou změnu. Třeba ze sportovkyně na elegantní dámu,“ nechala se slyšet před začátkem proměny. Náš tým jí vyšel vstříc a doslova se na ní vyřádil…

Před proměnou...

Míša je sportovní nadšenec. Dříve hrála závodně volejbal, pak se rozhodla, že se pohybu bude věnovat i na vysoké škole - vystudovala sportovní management. Po úspěšném ukončení studia se rozhodla, že si sport nechá jen jako hobby a vydá se pro změnu jinou cestou. Nedávno si podala přihlášku na magisterské studium s hlavním předmětem ekonomie. Při té příležitosti by si také ráda začala přivydělávat a vyzkoušet si, jaké je to v praxi. Chtěla by se proto změnit na elegantnější dámu. „Ničemu se nebráním a účes i líčení nechám na profesionálech,“ řekla Míša, která věnuje spoustu času i dalšímu koníčku. S rodinou mají totiž chov velmi žádaných a moderních jorkšírských teriérů.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

„Míša má vlasy trochu poničené melírováním, jinak jsou poměrně husté a pružné. Střih je sice praktický, ale ne už příliš slušivý a nepřidává na kráse,“ prohlásila Bára, která se rozhodla pro výrazné ztmavení barvy a jiný, modernější střih.
Vlasy byly oslabené, bylo třeba zarovnání po celé délce. Styl a atypičtější vzhled pak dodal nesouměrný sestřih v přední časti, kdy jedna strana je delší než druhá s odvážnější sekanou ofinou.

K Míšiným očím se hodila tmavší barva a červené pramínky, které pak dodají na výraznosti a extravaganci. Kadeřnice si pohrály s barvami č. 645, 30, 40 a 577, tedy s tmavě hnědými a měděnými odstíny.

Po řádném umytí a vyfoukání do hladka Bára doladila nůžkami poslední detaily a už se mohlo jít na líčení.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Po důkladném nanesení make-upu navrhla vizážistka Jana Míše různé varianty líčení, které se k ní budou bezvadně hodit. „Není nad přirozenost, ale Míša si může dovolit i velmi výrazné barvy. Může třeba šokovat v kouřovém líčení či zaujmout jen v pastelových odstínech, které jemně nanese na své oční víčka,“ poradila Míše.

Na oční partie se Jana zaměřila hned na začátku. Nejdříve zvýraznila obočí a vytvarovala ho do mírného oblouku. K přirozeně světlé pleti pak zvolila odstíny světlých barev. Horní víčko vykreslila podkladovým stínem a oční linie olemovala do jejich záhybu bílou a modrou tužkou. Řasy stačilo dvakrát přetřít prodlužující řasenkou.

Rtěnka červené barvy pak vyplnila rty a skvěle podtrhnula Míšin nový účes. A dodala celému vzhledu ještě větší eleganci...

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Míši následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový stín na oční víčka
Mascara envoutant – revitalizační řasenka
Payot Noir – modrá a bílá tužka na oči
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose

A co na proměnu říkala Michaela?

„Chvíli mi trvalo si na tu velkou proměnu zvyknout. Okolí ale velmi nadšeně reagovalo, takže jsem moc spokojená.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes Express tonik
  • 2x měsíčně provádět čištění peelingem Gommage Demaglliant
  • 1x týdně je vhodné používat přípravek Nutri Hydra Nuit pro celkovou hydrataci
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres – pleťová voda pro jemné odlíčení
  • Liposomový krém Cure de Vitalite pro vyživení pleti do hloubky v průběhu jejího odpočinku
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Přípravek Nutri Hydra Controle, který se díky konzistenci podobající fluidu krásně vstřebá do pleti a nezanechá pocit hutnosti
  • Zelená voda Tonique Purifiant
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti