Tomáš (39) si svou první návštěvu v kadeřnickém salonu opravdu skvěle načasoval. S přáním kompletně změnit vzhled totiž přišel ve chvíli, kdy tu probíhaly proměny našich výherkyň. Prokázal velkou odvahu experimentovat sám se sebou a byl zvědavý, jak si kadeřnice se zatím nejradikálnější proměnou poradí. „Je to moje první návštěva u kadeřníka. Řekl jsem si, že když už jsem tady, udělám ráznou změnu, která by mohla být třeba prvním krokem k novému životu,“ řekl Tomáš, podle kterého je právě teď správná chvíle šokovat příjemnou změnou své okolí.

V posledních letech se k Tomášovi otáčelo štěstí zády. Ocitl se v obtížné životní situaci a své problémy musel řešit dokonce až u soudu. Teď už má všechny trable zdárně za sebou a chce dát životu úplně nový impuls. Je sice nezaměstnaný, ale rád by se brzy vrátil ke své profesi truhláře, která ho vždy bavila. Do té doby plánuje napsat knihu a namalovat pár obrazů, které by pak rád představit lidem i na nějaké výstavě.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Po krátkém popovídání se kadeřnice Barbora mohla pustit do práce. Všechny vlasy nejdříve pečlivě promelírovala šestiprocentním peroxidem, aby výsledná barva byla blond a u hlavy zůstaly drobné odrosty. Melír pak nebude při odrůstání tak kontrastní a vlasy budou působit přirozeně. A protože má Tomáš přirozeně hnědé vlasy, Bára toho využila a spodní část hlavy tak nechala přirozenou. Přesně tak, jak to má na fotografii populární sportovec.

Zatímco barva působila, na řadu přišlo holení. Z Tomáše se pomalu, ale jistě stával úplně jiný člověk.

Po necelé hodince Barbora umyla vlasy a mohla se pustit do rozsáhlého stříhání.

Vlasy nejdříve zkrátila o šest cm a v zadní části je vystříhala do ztracena. Vepředu pak zvolila takový střih, aby vlasy spadly do stran.

Před konečný stylingem ještě Bára vlasy vyfoukala a pak vyžehlila.

Po proměně...

A jak na proměnu reagoval Tomáš?

„Je to perfektní. Jsem teď úplně nový člověk.“

A protože nás zajímalo, jak na Tomášovu proměnu reagovalo jeho blízké okolí, za pár dnů jsme mu zavolali, a zeptali se ho.
„Proměna měla obrovský úspěch. Když mně uviděla moje nejlepší kamaráda, jen zalapala po dechu a vykřikla. Mnoho mých známých reagovalo opravdu s nadšením a pro spoustu dalších jsem dnes někdo úplně jiný. Najednou si se mnou rádi povídají a berou mě úplně jinak,“ svěřil se s nadšením Tomáš.

Fotografie z životní proměny jsme mu věnovali. »Nový Tomáš« nyní z fotek plánuje udělat obraz, který si buď vystaví doma, nebo ho představí na své plánované expozici. Kromě toho se také nechal slyšet, že touto proměnou to rozhodně nekončí. Rád by po nějaké době opět usedl do kadeřnického křesla a nechal si opět změnit image...