Svatka spolu se sestrou provozují v Prostějově malou drogerii. "Mám pocit, že když ženám prodávám všechny ty zkrášlující krémy a líčidla, mělo by mi to samotné slušet," říká a dodává, že lehkou změnu vizáže opravdu potřebuje a těší se na ni. "Není to o tom, že bych se o sebe snad nestarala, ale nějak tomu v poslední době schází jiskra a já věřím, že mi ji zas vrátíte."

Do Prahy na proměnu přijela spolu s manželem, který se zatím, co jeho žena seděla v kadeřnickém křesle, zašel podívat do několika autosalonů po novém rodinném voze. Svatka se tedy během barvení a líčení smála, že vlastně vůbec neví, čím ten den pojedou domů.

Jak se s proměnou vypořádá tým našich expertů?

Expert na make-up: Kamila Brázdová

Volba líčení a postup: Pro Svatku jsem volila make-up se speciálním liftingovým efektem, který krásně vypne pleť a pomáhá tak redukovat vrásky. Na drobné nedokonalosti byl použit korektor a celá tvář včetně krku pak přepudrována. Oči jsem se paní Svatce rozhodla zvýraznit stíny v barvě zelené a zlaté. Linky a řasy jsou pak nalíčené v klasické černé. Lícní kosti jsem poprášila tvářenkou v terakotovém odstínu.

Foto PŘED a PO nalíčení

Kadeřnický expert: Michal Červený

Volba účesu a postup: Svatka je vyloženě typ na krátký účes a odstín do červena jí také sedne velmi dobře. Barvu tedy v zásadě zachováme, jen ji zvýrazním a vlasům dodám objem s pomocí proužků. Střih nebude nijak zásadní, jeho výhodou je, že si klientka může vlasy česat buď na patku, nebo si nechat trendy ofinu - obojí je totiž možné.

Expert na stylling: Lucie styl

Volba oblečení: Paní Svatka si na proměnu naprosto vzorně přivezla kufřík s garderobou. Společně jsme jí tedy na focení vybraly tyrkysové kalhoty, měkký šedý rolák, béžovou vestu a zajímavý hedvábný šál. Ten outfitu dodal šmrnc.

5 otázek pro Svatku

1. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:

Do proměny jsem se přihlásila především proto, protože jsem po něčem takové už dlouho toužila, ale nic jsem pro to v minulosti neudělala.

2. Jak jsem se před proměnou cítila:

Na proměnu jsem se moooc těšila!!! Čím víc se termín blížil, tím to bylo silnější. Jen jsem si dělala starosti, aby Pendolino z Olomouce nemělo zpoždění a já se včas dostavila na uvedenou adresu.

3. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:

Ted už vím, že proměnu by si zasloužila každá žena. A kažná žena může být krásná.

4. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:

Z výsledkem proměny jsem opravdu spokojená. Pan kadeřník si dal záležet, slečna na kosmetice byla také moc šikovná.

5. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?

Moji proměnu mi skutečně všichni pochváli, bylo to příjemné slyšet tolik chvály. A sebevědomí šlo nahoru.

Další proměnu najdete na www.kafe.cz příští pátek.

Za spolupráci srdečně děkujeme vizážistce Kamile Brázdové ze salonu DIBI a týmu kadeřníků: Heleně Křížkové, Michalovi Červenému, Michalovi Hřebíkovi.