Radka je mladá a sympatická žena, která pracuje v obchodním oddělení jako technická podpora týmu. Do zaměstnání se nejraději obléká pohodlně. Moc ji neužije na podpatky a daleko raději má tenisky a džíny. Její partner si ale pochvaluje, když se Radka hodí do gala a oblékne si třeba šaty nebo sukni.

Co se týká líčení, tahle šestadvacetiletá víla možná malinko hřeší na svůj věk a mimo denní krém péči zas tak moc neřeší. Noční a oční pomocníky byste tedy v její kosmetické taštičce hledali marně. "Vím, že bych měla co do péče trochu přidat," směje se.

  • Za svoje přednosti pokládá jednoznačně oči, příliš nadšená není z pleti, která je maličko problematická.

Radka se líčí spíše přirozeně, make-up nepoužívá a vystačí si s pudrem, řasenkou, tužkou na oči a leskem na rty. V její kosmetické výbavě nechybí korektor, který nanáší pod oči a na drobné nedostatky.

Kadeřnický expert KLIER: Markéta Brocková

Volba účesu a postup: Radka má krásné vlasy, nicméně konečky byly poškozené a účes nepůsobil upraveným dojmem. Přistoupili jsme tedy ke zkracování a prostřihu, díky němuž získaly kadeře bohatost. Barvu vlasů jsem pak sladila s odstínem jejích očí (přírodní hnědá s odlesky). Vzhledem k tomu, že Radka toužila vyzkoušet si na své rovné vlasy vlny, přání jsem jí s potěšením splnila a kadeře s pomocí kulmy natočila.

Doporučení klientce: Dlouhé vlasy vyžadují stejně jako kratší účesy pravidelný zástřih a to dlouhovlásky často podceňují. Velmi důležitá je též domácí péče, kdy by žena měla zhruba po každém pátém mytí aplikovat výživný vlasový zábal.

Expert na make-up: Elena Zelenohorská

Volba líčení a postup: Radka je krásna mladá dáma, s výraznými velkými hnedými očami, preto som sa zamerala práve na líčenie očí. Pri zmene farbe vlasov na tmavo hnedú som sa rozhodla o to viac zvýrazniť oči tmavými stínami vo švestkovej farbe, ktoré som naniesla do dvoch tretin oka a len z vnútorného kútika oka som ho rozjasnila lesklým stínom. Nad řasy som naniesla čiernu gélovu linku a do vnútra oka čiernu tužku, a zakončila řasenkou. Pleť som zjednotila lahučkým makeupom a na obličej naniesla tvářenku v pastelovej ružovej farbe a celé rty vyfarbila ružovou tužkou, cez ktorú som naniesla jemnú rtěnku v telovej farbe.

Doporučení klientce: Radka si pri zmene farbe vlasov môže dovoliť výraznejšie líčenie očí tzv. kouřové líčenie a doplniť ho len jemnou ružovou tvářenkou a rtěnkou či leskom v telovej farbe. Treba ale vždy dodržať pravidlo, že len jedna časť obličeje má byť dominantná, aby predišla pocitu zmalovania, tak ak sa rozhodne zostať pri svojom zvyku a oči mať len jemne nalíčené, ak to spojí s výraznou rtěnkou kludne aj v červenej farbe, dodá jej šmrnc.

Použité přípravky: M.A.C Cosmetics

Oči

  • Podkladová báza pod stíny: Paint Pot - PAINTERLY
  • Stíny: UNFLAPPABLE, Signed Sealed
  • Gelové Linky: Blitz and Glitz
  • Tužka: Eye Pencil - FELINE
  • Řasenka: ZOOM LASH

Obličej

  • Makeup: FACE AND BODY - C2
  • Puder: Blot Powder Medium
  • Korektor: Select CoverUp - NC20
  • Tvárenka: Azalea Blossom Blush Ombre
  • Obočí: Stíny Charcoal Brown

Rty

  • Tužka: Lip Pencil - Dervish
  • Rtěnka: Cremesheen - Double Spin

Expert na stylling: Lenka W.

Volba oblečení: Radka na proměnu přišla v poněkud tmavém, i když pěkném outfitu, takže mým cílem bylo trochu ji "rozsvítit". Vybrala jsem pro ni tedy trendy neonové odstíny - tričko v limetkové barvě a jako doplněk pak duhovou šálu s náznakem leopardího vzoru. Myslím, že takhle krásně vynikly její dlouhé vlasy.

Doporučení klientce: Radce bych doporučila občas se trochu odvázat a osvobodit se od pohodlí džínů. Má štíhlou postavu, takže si může dovolit takřka cokoliv.

5 otázek pro Radku

1. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:

Lákala mě změna a moje vlasy to opravdu potřebovaly, navíc jsem si chtěla vyzkoušet, co proměna obnáší.

2. Jak jsem se před proměnou cítila:

Na proměnu jsem se opravdu těšila, ale s blížícím se termínem jsem začala být lehce nervózní. Ale k nervozitě vlastně nebyl vůbec důvod. Celý tým, který se na akci podílel, byl úžasný.

3. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:

Každý by si měl proměnu zkusit, je to skvělý zážitek. Mě osobně inspirovala k tomu, abych si takovou péči dopřávala častěji. A obohatila? Mám konečně krásné vlasy!

4. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:

Z výsledku jsem nadšená. Střih vlasů a barva předčily mé očekávání, stejně jako líčení.

5. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?

Přítel skoro oněměl a rodině se také proměna líbila. Můj pes mě asi vůbec nepoznal :-) Kolegové a ostatní čekají na zveřejnění proměny a jejich reakce tedy teprve přijde.

Za spolupráci srdečně děkujeme kadeřnickému salonu Klier pod vedením paní Markéty Brockové a skvělé vizážistce a specialistce na svatební make-up Eleně Zelenohorské.