"Jsem kalhotová," konstatuje rázná účetní a hned dodává, že to vlastně ani jinak nejde. S manželem bydlí až u Tábora v jižních Čechách a za prací oba dojíždí do Prahy. "Ráno a pak i večer ještě venčím psa, takže na nějaké sukně a vysoké podpatky to tedy není."

Péči o pleť prý zhruba do čtyřiceti skoro neřešila. "Moje bývalá tchyně vždycky říkala, že nejlepší je krém Marina, a já jí to věřila. Takovou pleť, jako měla ona, jsem snad ještě u nikoho neviděla. Nádhera! " usmívá se Marie. "Pak jsem si jednou řekla, že už je na čase o sebe víc pečovat, koupila jsem si nějaký hodně drahý krém a celá po něm zrudla. Od té doby používám jenom přípravky z lékárny a v oblibě mám i klasický český Ryor."

"Stárnutí ve svém věku samozřejmě řeším, to víte že jo!" směje se Marie a říká, že mimo klasickou péči sází hlavně na oční séra. "Mám pak takovou svoji kosmetickou vychytávku. Je jí krém na mytí obličeje od kožní lékařky," prozrazuje. "Každý večer si s ním hezky vydrhnu tvář a připadám si jako znovuzrozená. Krásně vypne pleť, stáhne póry a kůže je po něm dokonale jemná."

  • Za velký dar považuje Marie také to, že dodnes nemá jediný šedivý vlásek.

Jak se s proměnou vypořádá tým našich expertů?

Kadeřnický expert KLIER: Romana Prachařová

Volba účesu a postup: Pro Marii jsme vybrali odstín v chladnějším odstínu, než měla. Původní barva byla blond s hodně zažloutlým nádechem. Toho jsme se zbavili probarvením linie kolem obličeje hnědou. Jejímu typu vyloženě sedí studený odstín, takže ten byl také na vlasy použit při melírování. Střih se zlehka odlehčil pro snadnější úpravu, prostřižení dodalo objem a ještě větší šmrnc.

Doporučení klientce: Klientce doporučujeme používat na mytí vlasů silver šampon, pro udržení studeného odstínu styling tvarující pastu a lesk pro rozzáření učesu. Pro krátký účes je nutný pravidelný zástřih v kadeřnictví asi 1x za 5 týdnů a melír cca po 2,5 měsících.

Expert na make-up: Elena Zelenohorská

Volba líčení a postup: Pani Marie ma krásnu plet, kde nebolo treba vela experimentovať. Jemne som zvýraznila oči a obličej rozžiarila. Na oči som použila matné stíny, nakolko pani Marie ma zrelu plet a viečko nemá hladky vzhlad. Volila som kombináciu šedej a bordovej farby a na spodné viečko jemnu šedočiernu linku a čiernu řasenku.
Marie ma nevýrazné obočie, tak som ho upravila s tužkou v blond farbe.
Makeup som zvolila lahučký, minerálný, ktorý krásne prežiaril pleť a dodal jej sviežosti. Zdravému vzhladu pomohla tvářenka v ružovej farbe a krémová rtenka, ktorou som dotonovala rty.

Doporučení klientce: Tužku by bolo ideálne používať v hnedom či šedočiernom odtieni. Na obličej som použila minerálne líčidlá, nakolko su vhodné pre zrelú pleť, krásne ju rozžiaria a tým, že obsahuju širokú škálu minerálov, zároven o ňu pečujú a chránia proti poveternostným vplyvom.

Použité přípravky: M.A.C Cosmetics

Oči

  • Podkladová báza pod stíny: Paint Pot - PAINTERLY
  • Matné stíny: COPPERPLATE a BLACK BERRY
  • Tužka: Eye Pencil - EBONY

Obličej

  • Makeup: Mineralize Moisture Foundation - NC25
  • Puder: Mineralize Skinfinish - MEDIUM DARK
  • Tvárenka: Mineralize Blush - DAINTY
  • Obočí: Eye Brows - FLING

Rty

  • Tužka : Lip Pencil - SOAR
  • Rtěnka: Lipstick - ANGEL

Expert na stylling: Lenka W.

Volba oblečení: Marie je oblečená ve vlastních šatech, které si na proměnu donesla. Myslím, že styl jí skvěle sedí a ona to ví. Ráda se obléká do odstínů bílé, krémové, hnědé a šedé. Příliš jí prý nesedí fialová. K vybranému saku a blůze jsme volili doplňky v tyrkysové, které model pozvedly.

Doporučení klientce: Marii jsem na focení nasadila velké plechové náušnice, na které se nejdřív moc netvářila. K jejímu krátkému účesu ale skvěle sednou, o čemž jsem ji pravděpodobně po chvíli přesvědčila. Ještě ten den si prý jedny podobné pořídila! :-)

5 otázek pro Marii

1. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:

Přesně řečeno, přihlásila mě kolegyně.

2. Jak jsem se před proměnou cítila:

Na proměnu jsem se těšila, i když mírná nervozita mě provázela celé dopoledne.

3. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:

Příjemně strávené odpoledne mě obohatilo o spoustu dobrých rad a nápadů.

4. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:

Spokojená jsem byla, nadchlo mě kouřové líčení a precizní střih vlasů.

5. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?

Rodina, která o proměně nevěděla, mi výsledek pochválila. Kolegyním jsem se líbila. Uvidím, jak dopadne foto :-)

Za spolupráci srdečně děkujeme kadeřnickému salonu Klier pod vedením paní Markéty Brocková a skvělé vizážistce a specialistce na svatební make-up Eleně Zelenohorské.