Lucka se do proměny přihlásila proto, že byla zvědavá, co jí poradí odborníci na make-up, vlasy i styling. Ne, že by sama nevěděla kudy kam, ale jak říká, dobrá rada se vždycky hodí.

Na otázku, co má na sobě nejraději, po delším přemýšlení přiznává, že asi oči. Nosí brýle, které občas vymění za kontaktní čočky. "V brýlých se cítím dobře a mám pocit, že ke mně prostě patří," usmívá se.

U kosmetiky sází Lucie hlavně na hypoalergenní a osvědčené přípravky z lékárny. Má velmi citlivou pleť, která se často ozve alergickou reakcí. Proto si také nemohla v salonu KLIER dopřát barvu, přeliv a dokonce ani melír. Prý to několikrát zkoušela sama i u profesionálů a alergie se dostavila vždy.

Co se týká nákupů oblečení, to si Lucie stejně jako většina žen užívá, tedy když na to má náladu, jak dodává. Nejlépe si připadá jemně nalíčená, s pletí sjednocenou make-upem, používá řasenku, ale opatrná je se rtěnkou. Často se jí totiž tvoří opary, takže spíše sáhne po lesku nebo tónované pomádě.

Jak se s proměnou vypořádá tým našich expertů?

Kadeřnický expert KLIER: Romana Prachařová

Volba účesu a postup: Lucie má jemné, křehké a vlnité vlasy. Bohužel ji trápí alergie na barvu, takže tu jsme si musely odpustit. Došlo tedy zejména k mírnému zkrácení délky vlasů na temeni hlavy a sestupnému sestříhání pro dodání objemu k lepšímu tvaru účesu.

Doporučení klientce: Kadeřnice Romana doporučuje vyzkoušet vytvoření vln s pomocí žehličky na vlasy, kdy do sebe vlny krásně zapadají.

Expert na make-up: Elena Zelenohorská

Volba líčení a postup: Lucka má jemný a nenápadný vzhlad, preto som sa rozhodla podtrhnúť jej ženskosť.
Vybrala som odtiene, ktoré lichotia jej farbe očí a tónu pleti, naniesla som ich skor decentne, aby sa hodilo aj k jej profesii a k dennému využitiu. K tunike, aku zvolila stylistka, som líčenie prisposobila, volila som podzimné farby.
Na viečko som naniesla broskvové stíny a z vonkajšieho kutika oka bordo, nakolko Lucka nosí brýle, bolo treba jemne oko zvýrazniť šedočiernou ťužkou a řasenkou. Pleť som zjednotila krycím makeupom a korektorom, nakolko Lucka má trošku problematickejšiu pleť, a zafixovala pudrom. Nakoniec som jej vrátila broskvovou tvárenkou zdravý vhlad a na rty naniesla jemnu broskvovo kremovú rtenku.

Doporučení klientce: Kedže Lucka uprednostnuje len jemné nenápadné líčenie a má problematicku pleť, odporučam používať viac krycí makeup a korektor... nie je treba si makeupom vytvoriť na obličeji takzvanú masku, kde nepresvitá pokožka, stačí jemne naniesť makeup, ktorý zjednotí pleť, a malé nedostatky potom prekryť lokálne korektorom, tým dosiahne jednotneho vzhladu, ktorý je príjemný na pohlad aj pri dennom svetle. Nesmie zabúdať na tvářenku, ktorá dodá pleti zdravý vzhlad, a na rty naniesť prípadne len tonovací lesk.

Použité přípravky: M.A.C Cosmetics

Oči

  • Podkladová báza pod stíny: Paint Pot - PAINTERLY Minerální stíny duo - BAKED - limitka
  • Tužka: Eye kohl- PHONE NUMBER
  • Řasenka - ZOOM LASH

Obličej

  • Makeup: Studio Sculpt - NW20
  • Korektor: Prolongwear - NW15
  • Puder: Mineralize Skinfinish Natural - MEDIUM
  • Tvářenka: Powder Blush - MELBA

Rty

  • Tužka na rty: Lip pencil Draw me Close – limitka
  • Rtěnka: Hue

Expert na stylling: Lenka W.

Volba oblečení: Lucka je na pohled zvláštní, trochu tajemná žena a podobně na mě v obchodě působila i tunika, kterou jsem pro ni vybrala. Podzimní barvy k dámě krásně sedí a místo náhrdelníku slouží zajímavá výšivka ve výstřihu. K tunice v délce do půlky stehen jsem Lucce oblékla černé legíny a balerínky. Outfit dotváří visací náušnice z hnědých penízků.

Doporučení klientce: Vzhledem k Lucčině profesi lektorky bych pro pracovní dny doporučovala trochu formálnější styl, jako jsou pouzdrové šaty, kvalitní bílá košile, černé dobře padnoucí sako a lodičky. Aby na své žáky nepůsobila zase moc přísně, může celkový vzhled trochu odlehčit a obléci si třeba právě k sáčku džíny. Pro volný čas a schůzky s přáteli bych se být Lucií nebála vsadit na romantiku a pořídila si třeba právě nějaký podobný kousek, který má na fotografii. Sluší jí ženskost, jemnost a elegance a toho by se měla držet.

5 otázek pro Lucii

1. Proč jsem se do proměny na Kafe.cz přihlásila:

Chtěla jsem vyzkoušet něco nového a lákalo mě nechat si poradit od někoho, kdo mě osobně nezná - kadeřnice, vizážistka.

2. Jak jsem se před proměnou cítila:

Těšila jsem se a nebyla jsem nervózní. Tedy do té doby, než jsem od redaktorky Katky obdržela email, abych nebyla nervózní.

3. Čím mě proměna obohatila, inspirovala:

Inspirací pro mě byl nový styling účesu, který bych se ráda naučila dělat i doma, aby byla občas změna a ne pořád jen ty moje kudrny.

4. Jak jsem s výsledkem proměny spokojená:

Výsledek se mi líbil. Vlasy vyfoukané do rovna, na koncích zvlněné žehličkou pro mě byla změna, protože jinak je nosím kudrnaté tak, jak jsou. Ovšem největší zatěžkávací zkouška přišla, když jsem si vlasy měla upravit sama tak, jak jsem zvyklá. Jsem ráda, že mohu říci, že jsem spokojená se střihem, který lze dobře upravit i doma.

5. Co na to, jak po proměně vypadám, říkali kolegové, partner a ostatní?

V den proměny mě z lidí, kteří mě znají, viděla jen moje maminka. Ta hned ve dveřích dostala "lehký záchvat smíchu" a prohlásila, že nyní konečně chápe, proč nám lidé tvrdí, že jsme si opravdu hodně podobné. Že ve mě s těmi skoro rovnými vlasy konečně vidí sebe.

Za spolupráci srdečně děkujeme kadeřnickému salonu Klier pod vedením paní Markéty Brocková a skvělé vizážistce a specialistce na svatební make-up Eleně Zelenohorské.